Mada 9, mașina sport cu care se laudă talibanii are motor de Toyota și aspect de Batmobile – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 ian. 2023 Știri auto

O echipă de ingineri și designeri au creat ceea ce ar putea fi prima mașină sport care iese din Afganistan. Aproximativ 30 de oameni au lucrat timp de 5 ani la mașină.

Afganistanul a dezvăluit un vehicul care ar putea fi prima sa mașină sport. Mașina se numește Mada 9, iar la realizarea sa au contribuit aproximativ 30 de oameni. Procesul de construcție s-a întins pe o perioadă de cinci ani.

Se pare că și talibanii recunosc această realizare, dat fiind faptul că Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt oficial al talibanilor, a distribuit duminică, 15 ianuarie 2023, un videoclip pe Twitter care înfățișează mașina.

Povestea primei mașini sport construită în Afganistan

Potrivit unui reportaj realizat de Tolo News, un canal de știri local din Afganistan, vehiculul a fost creat cu ajutorul unei echipe formate din 30 de ingineri și designeri de la Institutul Tehnic Vocațional din Afganistan. Mada 9, așa cum este denumit, a fost construit de o companie numită Entop și a avut nevoie de cinci ani pentru a fi finalizat.

Directorul companiei, Ghulam Haidar Shahamat, a declarat pentru postul de televiziune că motorul este suficient de puternic”. Potrivit spuselor sale, motorul provine de pe o Toyota Corolla din 2000. Cu toate acestea, se pare că adevăratul scop este acela de a monta pe mașină un sistem electric de propulsie. Unele dintre componente au fost importate, în timp ce altele au fost găsite pe plan intern.

Mohammad Riza Ahmadi, un designer din echipa care a lucrat la mașină, a declarat pentru Tolo News că speră ca mașina să fie un ambasador pentru oamenii din Afganistan. Această mașină va fi un ambasador și va fi condusă prin Afganistan pentru a transmite oamenilor valoarea cunoașterii”, a spus el.

Nu există imagini care să prezinte mașina condusă la viteze mari, ci doar clipul postat pe Twitter în care automobilul este condus pe zăpadă la viteze mici, făcând derapaje.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Zabihullah Mujahid Twitter


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide