Made in China: dacă-i schimbi sigla, nu-şi dă nimeni seama că e făcătură.

Autor: Alexandru Banu acum 5 ani Știri

Dacă nu aţi fost la un salon auto, vă spunem noi cum e. Numai maşini adevărate, presă multă, oameni cu bani şi mulţi chinezi cu un scop precis: să pozeze maşina 360 de grade, pe dedesubt, la motor şi înăuntru. Ei sunt spionii industriali care duc secrete de fabricaţie în China. Apoi, după un timp nedefinit, răsar modele copii 1:1 de parcă ar fi blugi Levis contrafăcuţi.

Sigur că aici vorbim de maşini, nu de textile. Şi legislaţia, cum o fi ea, le permite să reproducă Porsche-uri şi BMW-uri pe bandă rulantă. E suficient să schimbe câte ceva minor la ele ca să aibă voie să le producă.

MACANUL CHINEZESC (GALERIE FOTO)

Ăsta e un exemplu mai mult decât pe faţă de furt 1000%. Carbuzz a găsit maşina în China şi arată întocmai ca un Porsche Macan. Este făcută de o “renumită” companie … Zoyte Auto. Iar modelul se numeşte complet înşelător … SR9. Motorul? Un motor de Mitsubishi, în 4 cilindri, turbo. Cutiile de viteze sunt manuale cu 5 trepte sau automate cu 6 trepte şi dublu-ambreiaj! Toate astea pentru 15.000 de euro. De 4 ori mai ieftin decât adevăratul Porsche SUV. Interiorul este de un rar rafinament după cum vedeţi în poze. Comentarii
Inchide