Magna a dezvoltat un kit de conversie a vehiculelor pe benzină în mașini electrice

Autor: Cristian Gubandru 20 mart. 2022 Știri auto

Magna International a dezvoltat un kit de propulsie care va transforma vehiculele pick-up pe benzină în vehicule complet electrice.

Conversia este concepută pentru vehicule cu sarcină utilă mare, capabile să tracteze până la 6.577 kg (14.500 lbs.).

Sistemul de propulsie electric poate oferi o putere totală de vârf de până la 430 kW (576 CP), din care 250 kW (335 CP) provin de la partea din spate și 180 kW (241 CP) de la cea din față.

Magna a proiectat sistemul astfel încât să nu fie necesare modificări ale caroseriei modelului care este convertit. Sistemul poate fi complet personalizabil pentru producătorii de automobile pentru a acorda prioritate atributelor cheie de performanță.

Cum funcționează propulsia electrică oferită de Magna

Sistemul se numește EtelligentForce și va fi construit la noul centru pentru vehicule electrice care se deschide în Troy, Michigan, începând din 2025.

EtelligentForce dispune de tehnologia Magna eDrive în față și de cea eBeam, care înlocuiește axele tradiționale și găzduiește sistemele de suspensie și frânare, în spate.

Având mai puține piese decât un grup motopropulsor tradițional, sistemul EtelligentForce necesită mai puțină întreținere, fiind un mare beneficiu pentru proprietari pe durata de viață a vehiculului.

„EtelligentForce vine într-un moment crucial – în special în industria auto din America de Nord, unde camionetele sunt foarte populare și sunt unul dintre ultimele segmente care au devenit complet electrice”, a declarat președintele Magna Powertrain, Tom Rucker.

Sursa: Driving

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube Magna International


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide