Mai multe benzinării din România promit că vor construi stații de încărcare pentru mașinile electrice

Autor: Daniel Samoilă 12 dec. 2021 Știri auto
Mai multe benzinării din România promit că vor construi stații de încărcare pentru mașinile electrice

Benzinăriile din România vor să își extindă „portofoliul” de stații de încărcare pentru mașinile electrice cu alte câteva sute în viitorul apropiat.

Concret, Petrom, OMV și Mol vor să mărească numărul stațiilor de încarcare pentru mașinile electrice pe autostrăzile din țara noastră. Până la sfârșitul anului 2022, OMV promite că va instala 80 de stații de încărcare electrică.

Stațiile vor fi de tip fast charger, unde bateria se poate încărca până la 80% în 40 de minute. Vor fi, de asemenea, și stații de tip ultra fast charger, bateriile urmând să fie încărcate la 80% în doar 20 de minute.

Mai multe stații de încărcare electrică în România din 2022

La Rompetrol, spre exemplu, sunt doar 18 benzinării cu stații de încărcare pentru mașinile electrice, din cele 170 pe care le deține compania, potrivit stirileprotv.ro. Petrom își propune să construiască 500 de stații de încărcare până în 2030, în România.

Mol va construi în 2022 nu mai puțin de 14 benzinării noi pe autostrăzile A1, între Lugoj și Deva, dar și pe autostrada Soarelui. Toate benzinăriile vor avea stații de încărcare.

Pentru a parcurge 100 de kilometri cu o mașină electrică șoferii trebuie să plătească 20-30 de lei pentru o încărcare. Mașinile electrice reprezintă 1% din totalul mașinilor care rulează pe drumurile din România.

Recent, Ministrul Mediului a anunțat startul unui program prin care instituțiile publice vor putea accesa bani pentru amenajarea de stații de încărcare a mașinilor electrice.

Este vorba despre 2.300 de stații de alimentare pentru vehiculele cu zero emisii care vor fi amenajate la nivel național. Acestea vor fi urmate anul viitor de alte 15.000 de stații din PNRR (Planul Național de Redresare și Rezistență).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide