Mai multe persoane au rămas înzăpezite cu mașina pe un drum forestier. Unde s-a întâmplat

Autor: Daniel Samoilă 30 dec. 2021 Știri auto
Mai multe persoane au rămas înzăpezite cu mașina pe un drum forestier. Unde s-a întâmplat

Eveniment mai puțin plăcut pentru niște turiști. Mașina în care se aflau a rămas înzăpezită pe un drum forestier în Munții Sebeșului.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 decembrie, la ora 03:15, când mașina unor turiști cazați la o pensiune din Luncile Prigoanei, în apropierea Domeniului Schiabil Şureanu, a rămas înzăpezită într-un șanț. În autoturism se aflau cinci persoane.

Acest moment neplăcut s-a întâmplat după ce șoferul a intrat pe un drum forestier unde accesul era interzis. Jandarmii montani au intervenit de urgență.

Autoturismul înzăpezit pe drumul forestier nu era echipat corespunzător

Potrivit Adevărul.ro, la 112 a sunat un bărbat originar din localitatea Petrești, județul Alba, care i-a anunțat pe aceștia că a rămas blocat cu mașina pe un drum forestier, iar în autoturism se mai aflau alte patru persoane. Oamenii legii susțin că mașina nu era echipată corespunzător pentru a rula pe un astfel de drum.

Jandarmii montani au intervenit prompt cu ajutorul unei autospeciale din dotare, iar mașina a fost repusă pe drum. Niciun pasager nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Astăzi (joi n.red.), în jurul orei 3,15, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag au fost solicitaţi, prin apel la 112, să intervină în zona barajului Oaşa – Luncile Prigoanei, pentru a ajuta la scoaterea unui autoturism blocat într-un şanţ.

Solicitarea a venit din partea unui bărbat originar din localitatea Petreşti, judeţul Alba, care a sesizat jandarmii despre faptul că acesta, însoţit de încă patru persoane, voiau să ajungă la o pensiune, dar, pe fondul neechipării corespunzătoare a autoturismului şi intrării pe un drum forestier unde accesul este interzis, au rămas blocaţi cu maşina în zăpadă şi nu au mai putut înainta”, a anunțat Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

Jandarmii le recomandă turiștilor să-și echipeze corespunzător mașinile dacă intenționează să petreacă Revelionul în zonele montane.

„Le recomandăm turiştilor care intenţionează să îşi petreacă sfârşitul anului în zonele montane să fie echipaţi corespunzător acestui mediu, atât ei, cât şi autoturismele acestora. În cazul în care întâmpină dificultăţi care le pot pune viaţa în pericol, să apeleze numărul unic de urgenţă 112”, a mai transmis IJJ Alba.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jandarmeria Română



Comentarii
Inchide