Mai mulți români au ajuns să doarmă pe trotuarul din fața unui showroom Mercedes

Autor: Marius Vișan 01 sept. 2020 Știri auto
Mai mulți români au ajuns să doarmă pe trotuarul din fața unui showroom Mercedes

Presa britanică a publicat un articol în care relatează că mai mulți români au ajuns să doarmă pe străzile din Londra, după ce hotelurile au început să-și reia activitatea.

Oamenii fără adăpost au fost fotografiați în timp ce dorm pe trotuare, în zona Park Lane din Londra, după ce hotelurile în care au fost cazați în perioada pandemiei au fost obligate să îi evacueze.

Thesun.co.uk informează că peste 20 de bărbați și femei, majoritatea din Europa de Est, s-au culcat pe saltele și bucăți de carton în fața unui showroom Mercedes, într-una dintre cele mai bogate zone din Londra.

Românii dorm pe jos într-una dintre cele mai bogate zone din Londra

Un comerciant care are magazin în zonă spune că grupul este „în mare parte din România”, iar ei apar în acel loc în fiecare noapte pe la ora 20:30. El a spus că dimensiunea grupului a crescut în ultima perioadă. „Îi văd doar noaptea … și dimineața rămân să le curăț mizeria”, a spus el.

Acest lucru se întâmplă pe fondul unei creșteri a numărului de persoane fără adăpost după ce hotelurile au fost redeschise în scopuri de afaceri și au evacuat persoanele pe care le-au adăpostit în timpul stării de urgență declanșată de coronavirus.

Aproximativ 15.000 de persoane au fost găzduite în hoteluri sau alte spații după ce guvernul a alocat 3,2 milioane de lire sterline ca finanțare pentru programul „Everyone In” în care autoritățile locale erau obligate să găzduiască persoanele vulnerabile.

De ceva vreme organizațiile de caritate pentru persoane fără adăpost au avertizat că mii de oameni ajung din nou pe stradă, în ciuda amenințării continue a Covid-19.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Thesun.co.uk


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide