Mai mulți șoferi care mergeau spre mare au fost trași pe dreapta de polițiștii rutieri

Autor: Marius Vișan acum 1 an Știri auto

Poliţiştii de la Serviciul Rutier al Inspectoratului Judeţean Brăila au organizat, luni dimineaţă, o activitate de prevenţie inedită, oprind şoferii care se îndreptau spre litoral şi oferindu-le o cafea. Activitatea a cuprins şi discuţii legate de riscurile acumulării oboselii la volan şi de necesitatea ca şoferii să oprească pentru odihnă atunci când se simt nesiguri.

Conform IPJ Brăila, acţiunea a debutat luni dimineaţă, la ora 6.00 şi s a desfăşurat în judeţ, pe DE 584, sector de drum care este tranzitat de şoferi pentru a ajunge pe litoral.

”Astăzi, începând cu ora 06.00, polițiștii brăileni din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune, pe raza județului Brăila, pe DE 584, sector de drum ce este tranzitat de conducătorii auto pentru a ajunge pe litoral”, se arată în informarea publucată de polițiștii rutieri.

Întrucât oboseala la volan reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere, poliţiştii au oprit în trafic vehicule înmatriculate în alte judeţe şi care au de parcurs o distanţă considerabilă, oferindu-le şoferilor o cafea.

Poliţiştii rutieri din Brăila le-au oferit şoferilor care se îndreptau spre litoral câte o cafea

De asemenea, poliţiştii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să ia pauze atunci când se simt obosiţi sau devin agitaţi la volan, cu atât mai mult dacă au o distanţă mare de parcurs, şi să respecte regulile de circulaţie.

”Cine refuză o cafea, mai ales la drum lung? În această dimineaţă, pe DE 584 – traseul către litoral, toţi cei care au fost opriţi de către colegii noştri în albastru, de la Serviciul Rutier Brăila, au avut parte de-o vorbă bună şi-o cafea! Tema discuţiei, oboseala la volan! Activitatea are un feedback bun din partea conducătorilor, ceea ce ne bucură foarte mult!”, a transmis şi Poliţia Română, pe Facebook.

Conform IPJ Brăila, acţiunile pe linie rutieră continuă şi în zilele următoare, poliţiştii fiind prezenţi la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.


Sursa foto: Politia Rutiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide