Marian Godină le dă o lecţie celor care depăşesc vitezele legale. FOTO

Autor: Marius Vișan 03 mai 2016 Știri auto

 


Una dintre cele mai recente postări pe care Marian Godină le-a pus pe pagina sa de Facebook infăţişează aparate radar ascunse pe şoselele din divese ţări europene. Conform celor de la Digi24.ro aceste fotografii vin ca răspuns la o serie de comentarii ce reproşau autorităţilor că numai în România radarele sunt ascunse.

„Aşa cum anticipam, acum au apărut comentariile care spun că, spre deosebire de noi, ei au autostrăzi. Pozele erau doar ca să vedeţi că şi în alte ţări radarele sunt ascunse, ba chiar mult mai ascunse decât la noi, unde echipajul care stă „la oprire” e mai mult decât vizibil

Faptul că avem o infrastructură care lasă de dorit înseamă că ne dă dreptul să încălcăm viteza? Dacă nu ai serviciu şi salariu ai voie să tâlhăreşti? Un bărbat urât şi prost grămadă care nu e în stare să cucerească o femeie, are dreptul să violeze? Cam asta ar fi analogia. Dacă nu avem autostrăzi, hai să mergem tare pe ce avem.

În fine…am înţeles că mă bat cu morile de vânt. O să îmi văd de treaba mea în continuare, o să anunţ în continuare părinţi că şi-au pierdut copilul sau pe cineva drag în accident, o să lipesc în continuare etichete cu nume si CNP la morgă pe cadavrele proaspăt scoase dintre fiarele contorsionate. Voi căutaţi în continuare motive pentru care viteza nu trebuie respectată, când depăşiţi viteza daţi vina pe poliţist că nu are caschetă, vedeţi dacă are ordin de serviciu, căutaţi vina în oricare altă parte, dar nu la voi. Voi aţi mers tare că n-avem autostrăzi, că nu era radarul la vedere, că nu v-a anunţat nimeni că e radar (deşi aveţi permis de conducere şi ar trebui să cunoaşteţi deja limitele de viteză şi semnificaţiile indicatoarelor).

În altă ordine de idei, faptul că nu avem şosele ar trebui să fie un motiv în plus care să ne facă să realizăm că depăşirea vitezei nu ne va aduce niciun beneficiu, în sensul că oricum nu vom ajunge mai repede. Şi am să vă dau un exemplu pe care sunt convins că l-aţi văzut cu toţii:

Mergi la un drum lung şi într-o curbă eşti depăşit de un bezmetic care trece pe lânga tine cu o viteză de zici că tu stai pe loc. Îl urmăreşti cu privirea şi vezi că ajunge în spatele altei maşini şi tot scoate botul din coloană, pregătit de altă depăşire. Cineva de la tine din maşină zice: „ia uite-l p-ăsta, îl mănâncă…” Depăşeşte si acea maşină şi se duce de nu-l mai vezi. Tu mergi în continuare cuminte, regulamentar. La intrarea în oraşul destinaţie, tot din cauza infrastructurii, e aglomeraţie şi s-a format coloană. E ora 12. Stai în coloană şi deodată, în faţă cu vreo 7-8 maşini…pe cine zăreşti? Bezmeticul. Dar ce-ai făcut, Bobiţă? D-aia te grăbeai aşa tare? La tine cât e ceasul? Tot 12, tot 12?”, scrie Marian Godină citat de Digi24.ro.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide