Martorul misterios care apare pe bord la Dacia. Ce este și de ce apare? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 10 nov. 2022 Știri auto

Martorii de bord sunt esențiali pentru diagnosticarea mașinii. Printre martorii pe care deja îi cunoaștem, la Dacia există un martor ceva mai diferit. Vom afla ce semnificație are și cum îl putem face să dispară.

Mașinile noi vin cu diverse sisteme, unele mai complicate, altele ceva mai intuitive. Trăim într-o eră în care majoritatea mașinilor dispun de noile sisteme de siguranță în diferite măsuri. Spre exemplu, modelele Dacia pot avea și sistem de frânare automată. Este o funcție din ce în ce mai prezentă pe noile modele de mașini, fiind foarte importantă și la testele de siguranță.

Pe lângă martorii obișnuiți, la Dacia mai există unul dedicat fix acestui sistem. El este reprezentat de o mașină care se află într-un cerc roșu. Acest martor este creat pentru a arăta starea sistemului care se ocupă de frânarea de urgență.

Când apare acest martor la modelele Dacia și cum îl facem să dispară?

Martorul pe care ne axăm apare în diferite situații. Prima dintre ele este în momentul în care mașina detectează un risc de coliziune cu un obiect aflat în față. Acesta poate să fie o mașină, un biciclist sau un pieton. Acesta va apărea doar în această instanță, fiind însoțit de un semnal sonor.

Acest sistem de evitare a coliziunilor poate fi dezactivat prin intermediul meniului mașinii. În acest caz, martorul va rămâne aprins, pentru a indica faptul că sistemul este dezactivat.

În cazul în care el este activ, dar martorul continuă să stea aprins, atunci este o problemă. Problema ar putea consta în faptul că senzorul din fața mașinii este murdar sau obstrucționat de ceva. Este bine ca acest senzor să fie verificat și menținut curat, astfel sistemul va putea funcționa la capacitate maximă.

Bineînțeles, nu trebuie să ne bazăm doar pe acești senzori. Șoferul trebuie să fie în permanență vigilent, dar ele pot fi utile pentru a ne oferi un plus de încredere.

Sursa: Dacia România YouTube

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide