Maserati a publicat primele fotografii cu noul MC20 Cabrio

Autor: Mihai Morcovescu 25 dec. 2021 Știri auto

Italienii de la Maserati au dat publicități un prim set de fotografii cu prototipul viitorului model MC20 Cabrio. Cu acest prilej, producătorul din Modena a confirmat că supercar-ul lor va avea și versiune electrică.

MC20 a fost lansat în toamna anului 2020. Versiunea cabrio va fi propulsată de același motor V6 twin-turbo „Nettuno” de 3,0 litri de pe coupe. Acesta dezvoltă o putere maximă de 630 CP și 730 Nm de cuplu.

În aceste condiții, viitorul rival al lui Lamborghini Huracan EVO Spyder ar trebui să fie capabil să atingă „suta” în circa 3 secunde. Nu se știe dacă viteza de vârf a variantei coupe, de 325 km/h, va fi redusă pe MC20 Cabriodin cauza plafonului retractabil.

Maserati MC20 Cabrio va primi un „hard-top”

Constructorul italian a scos pe străzile din Modena un prototip într-un camuflaj bleu-alb ce imită cerul cu nori. Se poate observa că mașina a primit un hard-top retractabil. Este posibil ca acesta să fie similar cu cele de pe Ferrari F8 Spider și McLaren 600LT Spider.

În același timp, din punct de vedere estetic, pare să existe o mică diferență între coupe și varianta „drop-top”. Deocamdată nu este clar dacă modelul va fi numit „decapotabilă” sau va primi titulatura de „Spider”.

În plus, versiunea cu hard-top retractabil a lui Maserati MC20 va avea o caroserie realizată integral din fibră de carbon și din alte materiale compozite.

Sursa: Maserati
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide