Maserati GranTurismo Folgore sosește în 2023. Are peste 1.200 CP

Autor: Cristian Gubandru 18 mart. 2022 Știri auto

Maserati a anunțat planurile pentru lansarea pe piață a gamei electrice, Maserati Folgore. Până în 2030, întreaga gamă Maserati va fi complet electrică.

Strategia Folgore full-electric a fost dezvoltată având în vedere cerințele clienților. Noul GranTurismo Folgore va fi primul automobil din istoria Maserati care va adopta soluții 100% electrice.

Realizat la hub-ul de producție Mirafiori, noul Maserati GranTurismo Folgore va debuta pe piață în 2023 cu soluții tehnice derivate din Formula E.

Maserati GranTurismo Folgore va avea trei motoare electrice

GranTurismo Folgore va avea trei motoare electrice, care împreună vor furniza peste 1.200 de cai putere.

Modelul electric va putea sprinta de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde. Viteza maximă ar putea ajunge la 186 mph (300 km/h).

Anul viitor, noul SUV Grecale, programat pentru lansare în următoarele zile, va deveni disponibil și în versiune electrică.

Toate modelele vor veni într-o versiune 100% electrică până în 2025: modelul super sport MC20, noul sedan sport Quattroporte și SUV-ul complet nou Levante vor completa oferta Maserati Folgore, pentru a atrage noul consumator de lux în toate segmentele de piață.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Planul Maserati face parte din planul strategic Stellantis „Dare Forward 2030” anunțat la 1 martie. Toate noile modele ale mărcii vor fi dezvoltate, proiectate și produse 100% în Italia și vor adopta sisteme de propulsie electrice.

Ghibli și Levante sunt disponibile și în versiunea hibridă și sunt primele mașini electrificate ale mărcii Trident.

Topul gamei este supercarul MC20, propulsat de motorul Nettuno V6, care încorporează tehnologii derivate din F1 puse acum la dispoziție pentru prima dată în propulsorul unei mașini de producție standard.

În 2021, compania a raportat o creștere a cotei sale de piață globală la 2,4%, în mod specific 2,9% în America de Nord și 2,7% în China.

Anul trecut, brandul italian a înregistrat o creștere a vânzărilor, cu 41% față de anul trecut, cu un total de 24.269 de vehicule livrate clienților din întreaga lume.

Sursa: Maserati

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide