Noul model Maserati a mai obținut un premiu de frumusețe – VIDEO

Autor: Marius Vișan 20 sept. 2021 Știri auto

MC20 a câștigat marele premiu al competiției European Product Design Award 2021. Noul model Maserati super sport a fost de asemenea onorat cu titlul „Top Design” la categoriile Transport/Auto, respectiv Alte categorii de design.

European Product Design Award este o competiție de design creată pentru a recunoaște eforturile celor mai talentați designeri intenaționali de produs. Mii de proiecte de design din toate părțile globului sunt verificate și evaluate de către juriu, pentru a selecta cele mai incitante din punct de vedere estetic, mai funcționale și mai inovatoare produse.

Klaus Busse, Șeful de Design al Maserati, a declarat: „Misiunea noastră a fost să proiectăm o mașină care va fi ținută minte în viitor drept modelul care a lansat noua eră Maserati. Și cred că ne-am îndeplinit scopul, cu modelul MC20. Suntem onorați să primim acest mult dorit premiu, drept recunoaștere a muncii unei întregi echipe, care și-a asumat un angajament din toată inima față de acest proiect unic.”

MC20, proiectat la Centro Stile Maserati din Torino, este un amestec de eleganță și pricepere sportivă

Modelul super sport este o veritabilă capodoperă a stilului, primul de acest gen și mașina-simbol cu care marca și-a inaugurat noua eră.

VIDEO

Maserati MC20 este innovator prin însăși natura sa și fiecare detaliu în privința design-ului este funcțional: ușile fluture, de exemplu, nu sunt doar uimitor de frumoase, ci au și rolul de a îmbunătăți ergonomia mașinii și de a permite accesul optim în, și din habitaclu.

Noul model super sport reprezintă forma pură a vitezei, în stilul autentic Maserati: o lucrare de inginerie sculpturală, care previzualizează direcția viitorului estetic al mărcii. De fapt, accentul pus pe performanță a dus la conceperea unei mașini cu o personalitate distinctă, o aerodinamică rafinată și linii inconfundabile, care o fac unică.

Maserati MC20 face 0-100 km/h în 2,8 secunde

O mașină al cărei aspect ascunde un suflet sportiv fără compromisuri, cu noul motor V6 Nettuno de 630 CP, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,88 secunde și ajunge la o viteză maximă de peste 326 km pe oră. Motorul brevetat a fost conceput, dezvoltat, proiectat și construit în întregime de către Maserati și folosește o tehnologie de ardere pre-cameră derivată din motoarele de Formula 1.

Modelul super sport Maserati MC20 este o mașină 100% fabricată în Italia, dezvoltată de către Maserati Innovation Lab și construită la fabrica istorică din Modena.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide