Maşina care circulă 4.000 de km cu doar trei litri de benzină – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


O echipă de studenţi de la Universitatea Laval din Quebec a creat prototipul unei maşini care poate parcurge aproximativ 4.000 de kilometri cu doar trei litri de benzină, scrie Playtech.ro.

Acesta a fost denumit CT 2.0, iar cu el studenţii au participat la un eveniment Shell, împreună cu invenţiile altor 124 de echipe din SUA, Canada, Guatemala, Brazilia, Ecuador, Mexic şi Puerto Rico.

CT 2.0 nu pare să fie o maşină comodă, dar lucrul care s-a următit atunci când s-a proiectat a fost eficienţa. Pentru a ajunge la un consum de numai 3,7 litri de benzină / 4.100 kilometri, vehiculul poate produce doar doi cai putere şi utilizează motorul doar ca să pornească şi să menţină o anumită viteză. Mai exact motorul este funcţional doar pe perioade foarte scurte, iar în restul timpului, maşina se deplasa din inerţie, mulţumită corpului foarte aerodinamic.

Astfel, şoferul porneşte motorul doar până când aduce automobilul la viteza de 32 de kilometri pe oră după care îl opreşte, iar când maşina ajunge la 14 kilometri pe oră motorul este repornit.
Comentarii
Inchide