Update: Mașina comisarului Moldovan este scoasă la licitație. Cu cât s-a vândut

Autor: George Cristea 19 nov. 2020 Știri auto

Mașina comisarului Moldovan din celebrul film „Un comisar acuză” este scoasă la licitație. Modelul, un Mercedes-Benz 170V, a fost folosit pentru filmarea celebrelor urmăriri din film. Mercedes-Benz 170V este singurul model produs de Daimler-Benz înainte de război, a cărui construcţie a continuat şi după al doilea război mondial.

Intră în Galeria FOTO

Update: Mașina faimosului comisar Moldovan, personajul interpretat la Sergiu Nicolaescu în filmul „Un comisar acuză” din 1974, a fost vândută la licitație în București cu suma de 28.000 de euro. Mașina este într-o stare ireproșabilă și merge la fel de bine ca în urmă cu aproape 50 de ani, când era folosită la filmări. În România mai există patru astfel de modele, într-o stare de funcționare destul de bună.

„Mai ţineţi minte maşina comisarului Moldovan, din filmul «Un comisar acuză»? Este un frumos Mercedes-Benz din 1940, model folosit în celebrele urmăriri din film, când legionarii conduşi de Paraipan (Gheorghe Dinică) îl urmăresc pe comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu). Acelaşi model de Mercedes-Benz, o raritate astăzi, este scos la licitaţia Artmark de Antichităţi şi Curiozităţi din seara de joi, 19 noiembrie, ora 19:00”, se arată într-un comunicat al Artmark.

Modelul, care în epocă a avut un preţ de lux, fiind preferat de oficialităţi din întreaga lume, porneşte în licitaţie de la un preţ de 25.000 de euro. Maşina a fost revitalizată la începutul anilor
2000, fiind într-o stare ireproşabilă, de la tapiţerie, motor, până la ceasurile de bord originale – aceastea însele piese de colecţie, urmărite de colecţionarii din întreaga lume.

Mașina comisarului Moldovan se vinde alături de un Jeep Willys

„Într-atât de apreciat a fost elegantul strămoş al E-Class-ului contemporan, fiind cunoscut la acea vreme şi sub numele de «Calul de cursă al Germaniei», datorită rolului activ în timpul celui de-al doilea război mondial; astfel, în anii 40, modelul a fost adaptat, între altele, în ambulanţe pentru front. La ora actuală, în lume nu mai există multe exemplare în stare perfectă de funcţionare, precum cel scos la licitaţie în această seară (dintre care se apreciază că în România mai există doar 4 asemenea exemplare din Mercedes-Benz 170V)”, se mai arată în comunicat.

Alături de Mercedesul 170V, joi va fi scos la licitaţie şi un Jeep Willys care a făcut parte din dotarea corpului de armată american detaşat în Coreea de Sud în anii 1950. Maşina s-a întors de pe front  ntr-o stare bună de funcţionare şi a fost demilitarizat în anii 1980, când a fost pentru prima dată vândut într-o licitaţie cu caracter de lichidare de efecte militare dezafectate.  Jeep-ul are un preţ de pornire de 5.000 de euro.

Licitațiile sunt ocazia perfectă pentru a cumpăra cele mai extravagante sau rare mașini. Spre exemplu, mașina lui Batman, dacă vă vine poftă să uimiți cu adevărat domnișoarele din Dorobanți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Artmark



Comentarii
Inchide