Maşina de carton – GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: Gandul.info 02 iun. 2016 Știri auto

 


Cei mai experimentaţi membri ai echipei Lexus – „samuraii” design-ului auto – sunt denumiţi „takumi”. Ei sunt adevăraţii stăpâni ai esteticii şi folosesc hârtia şi cartonul pentru a proiecta maşinile viitorului, dincolo de lutul clasic.

Pentru a marca importanţa designerilor, cei de la Lexus au angajat o echipă de cinci designeri şi modelatori din Marea Britanie (companiile LaserCut Works şi Scales and Models), care, cu ajutorul producătorului de ambalaje DS Smith, au construit „maşina Origami”, o replică dotată cu motor electric a sedanului sport Lexus IS.

GALERIE FOTO

Maşina este fabricată dintr-un cadru de aluminiu şi oţel şi 1.700 fâşii de carton, tăiate cu ajutorul unui laser, scrie Gandul.info.

Astfel, „caroseria” bolidului de carton este complet reciclabilă. Lexus-ul unic dispune de toate dotările, inclusiv interior complet, uşi funcţionale, faruri şi roţi (la fel de funcţionale). Mai mult, maşina se poate „deplasa”, cât timp afară nu plouă. 

Folosindu-se de modelul 3D al bolidului IS, echipa de designeri a împărţit proiectul în secţiuni – caroserie, bord, scaune, roţi etc. Fiecare secţiune a fost randată digital în fâşii cu o grosime de 10 mm, tăiate cu laserul. Fiecare din cele 1.700 de elemente are un număr de referinţă unic, pe care echipa l-a folosit apoi la construirea maşinii. Piesele au fost lipite cu ajutorul unui lipici pentru lemn pe bază de apă, iar procesul a durat trei luni.

Echipa recunoaşte că au existat şi momente stresante în timpul execuţiei maşinii Origami. „Scaunele au avut nevoie de ajustare, ca şi roţile”, a declarat Ruben Marcos, fondatorul şi directorul Scales and Models Company.

Lexus va prezenta oficial maşina din carton IS în data de 8 octombrie, în cadrul expoziţiei Grand Designs Live, din Birmingham, Marea Britanie. Din nefericire pentru cei care doreau să conducă o maşină reciclabilă, aceasta nu va fi produsă în serie, scrie bbc.com. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide