Maşina de lux furată, descoperită de Poliţia de Frontieră. Cazul ascunde un tip de fraudă tot mai întâlnită în Europa

Autor: Marius Vișan 05 iul. 2019 Știri auto
Maşina de lux furată, descoperită de Poliţia de Frontieră. Cazul ascunde un tip de fraudă tot mai întâlnită în Europa

Poliţia de Frontieră din Vama Oancea a identificat un BMW X5 care figurează în bazele de date ca fiind furat din Belgia. Cauza pare însă ceva mai complicată, deoarece există indicii că, de fapt, maşina ar fi fost folosită pentru o fraudă în domeniul asigurărilor. În primă parte proprietarul ei belgian a vândut-o cu acte măsluite, şi apoi a declarat-o furată pentru a încasa asigurarea, scrie Adevărul.ro.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în data de 1 iulie s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control vamal, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi moldovenească, conducând un autoturism marca BMW X5. Poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Belgia.

Bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu. El a precizat că a cumpărat maşina de la o cunoştinţă şi că la perfectarea actelor nu a reieşit că ar fi ceva în neregulă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de  tăinuire, iar autoturismul, în valoare de peste 50.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide