Maşina de tuns iarba care atinge 240 km/oră – GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Dacă ai o pajişte mare pe care vrei să o coseşti s-ar putea să-şi doreşti o maşină de tuns iarbă care să se mişte cât mai repede. Honda te poate ajuta cu Mean Mower V2. Cu motorul său de 190 CP, V2 are scopul de a fi cel mai rapid din lume. Acesta este capabil să atingă 240 de km/h.

Honda a mai avut un record cu o astfel de maşină în 2014, când a înregistrat o viteză maximă de 186 km/h. Recordul a fost bătut un an mai târziu de un Viking T6 modificat, de 408 cai, care a atins 215 km/h. Acum, Honda a apelat la partenerul său Team Dynamics pentru versiunea a doua a maşinii.

Noul model are la bază o maşină de tuns de iarbă a producătorului japonez HF 2622, dar vine cu unele upgrade-uri majore, principalul fiind motorul cu patru cilindri de 999 de centimetri cubi, provenit de la motocicleta Fireblade CBR1000RR. 

Unele dintre materialele de pe Mean Mower V2 au fost create folosind o imprimantă 3D. Maşina este dotată cu o transmisie cu şase trepte Fireblade şi un ecran LCD. De asemenea, are roţi de ATV de 10 inci Goldspeed anodizate cu aur.

Pentru a fi certificată ca maşină de tuns iarba, Mean V2 trebuie să poată tăia iarba, iar pentru asta a fost dotată şi cu lamele din fibră de carbon, deşi nu se recomandă tunderea gazonului cu 240 km/h.

Jess Hawkins, un fost campion de karting de 23 de ani, va fi în spatele volanului lui Mean Mower V2, încercând să recâştige pentru Honda recordul de viteză.

VIDEO

 Comentarii
Inchide