Mașină recuperată la preț de iPhone. Skoda Octavia cu 190.000 de KM vândută de o bancă din România

Autor: Ionuț Vîlciu 28 apr. 2023 Știri auto

Un exemplar de Skoda Octavia este listat la vânzare cu prețul unui iPhone de ultimă generație. Cât costă mașina recuperată de bancă?

Trăim într-o eră în care piața auto oferă câte ceva pentru fiecare. Mașini pe benzină, pe motorină, hibride sau electrice, există câte ceva pentru dorințele fiecăruia. De asemenea, există o plajă foarte largă de oferte, de la branduri de buget, precum Dacia, la branduri premium sau de lux. Chiar și așa, prețurile mașinilor noi au crescut din cauza crizei de microconductori și a furnizorilor de piese.

Am putea spune că nici măcar Dacia nu mai este un brand accesibil, dat fiind faptul că și prețurile producătorului autohton au crescut odată cu industria. Astfel, oamenii se uită către alternative second-hand, iar una dintre cele mai îndrăgite mașini din parcul auto din România este Skoda Superb.

Surata lui Golf oferă un raport calitate-preț bun, are motoare economice și spațiu interior foarte mare pentru o mașină din clasa compactă. Exemplarele mai vechi pot fi achiziționate cu prețuri mici, iar noi am găsit un exemplar recuperat de BT Leasing care poate fi cumpărat la prețul unui iPhone nou sau chiar mai puțin.

Skoda Octavia la preț de iPhone – mașină recuperată de bancă

Exemplarul listat la vânzare este produs în anul 2008 și are 189.867  de kilometri la bord, ceea ce nu este atât de mult, ținând cont că mașina are 15 ani vechime.

Fiind produs în 2008, este un exemplar din a doua generație de Skoda Octavia. Mașina este echipată cu motorul de 1,9 diesel, foarte întâlnit pe mașinile din grupul VAG. Motorul produce 105 CP și un cuplu maxim de 250 Nm. Este un motor economic, cu un consum declarat de producător de circa 5,1 litri per 100 de kilometri. Propulsorul este legat la o cutie manuală cu 5 trepte.

Mașina vândută de BT Leasing nu este în stare perfectă, cel puțin din punct de vedere estetic. Fiind o mașină destul de veche, are diferite puncte de rugină, dar care nu a străpuns caroseria, dar și îndoituri pe panourile de caroserie. Și la interior există urme de uzură, în special în zona volanului, dar tapițerie și tapițeria scaunelor nu arată rău deloc, în ciuda vârstei și a kilometrilor.

Prețul acestui exemplar de Skoda Octavia este de 3.300 de euro cu TVA inclus. Prin comparație, cel mai scump iPhone disponibil pe eMag la momentul redactării acestui articol costă 18.444 de lei sau 3.737 de euro. Pentru 3.300 de euro primești climă automată pe 2 zone, radio cu CD player, MP3 și ieșirea AUX, geamuri electrice pentru ocupanții locurilor față, oglinzi electrice și încălzite, închidere centralizată, computer de bord și faruri reglabile electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BT Leasing


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide