Mașină second hand în rate, fără avans: Cât este rata lunară pentru un SUV Volvo XC60

Autor: Marius Vișan 14 aug. 2021 Știri auto

Știind că foarte mulți români preferă să cumpere o mașină second hand, unele firmele s-au adaptat și oferă spre vânzare autoturisme rulate aduse din străinătate, autoturisme pe care le vând în rate.

Deși nu este atât de avantajoasă, clienții recurg la această metodă. Motivul ar fi că nu dispun de toată suma în momentul în care decid să cumpere o mașină.

Așadar, am făcut un calcul pentru cei care vor să-și facă o idee despre cât ar ajunge rata lunară pentru un SUV Volvo XC60.

Să zicem că avem un Volvo XC60 fabricat în anul 2010 care a acumulat până în prezent 230.000 de km. Mașina are motor diesel, tracțiune integrală, transmisie automată și multe dotări premium.

Volvo XC60 de 11.000 de euro poate fi achitate cu 120 de euro lunar (în 5 ani)

Firma care îl vinde cere pe mașină suma de 11.000 de euro. În situația în care viitorul client are doar jumătate din această sumă trebuie să știe că în viitorii 5 ani va avea de achitat rate lunare de câte 120 de euro fiecare.

În cazul în care clientul vrea să achite un avans de doar 1.000 de euro, acesta va plăti în următorii cinci ani o rata lunară va fi aproximativ 210 euro.

Volvo XC60 second hand în rate, fără avans

Există firme care oferă posibilitatea de cumpăra mașina fără a achita în prealabil un avans. În această situația clientul va achita rate lunare pe o perioadă de 5 ani a câte 240 de euro fiecare.

Cu cât clientul este dispus să ofere un avans mai mare, cu atât rata lunară se micșorează.

Pentru a îndeplini condițiile de acordare a creditului auto firmele îi cer aplicantului câteva documente. Acestea vor atesta că are o oarecare vechime la actualul loc de muncă și că nu a avut incidente bancare majore în trecut (întârzieri la rate sau credite neachitate).

Unele firme care vând mașini rulate în rate oferă și garanție în primii ani. Acestea oferă chiar și asistență rutieră sau revizie gratuită la livrare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide