Mașina care face furori printre staruri. Chiar și Leonardo DiCaprio are una!

Autor: ProMotor 16 apr. 2020 Știri auto

Există o mașină care face furori printre staruri. Românii n-ar da doi bani pe ea! Leonardo DiCaprio, Ashton Kutcher, Matt Damon și Justin Bieber au câte una!

GALERIE FOTO

Este vorba despre Fisker Karma, un supercar plug-in hybrid dezvăluit de producătorul auto american Fisker în 2008, la Salonul Auto de la Detroit. Modelul construit în Finlanda a fost primul de lux cu o astfel de propulsie. Doar 1.800 de astfel de unități au fost construite. Producția a încetat după ce unicul furnizor de baterii al companiei Fisker Automotive, A123 Systems, a intrat în faliment.

Ce vedete au un Fisker Karma?

Leonardo DiCaprio a fost acționar la Fisker Automotive, deci nu putea lipsi de pe lista de clienți. Un astfel de model a fost cadoul lui Justin Bieber în ziua în care a împlinit 18 ani.

Actorul Matt Damon și-a cumpărat și el una. Și George Clooney, care și-a cumpărat între timp și Roadster-ul de la Tesla, are o Karma în garaj.

Cifrele lui Fisker Karma

Mașina în versiune entry-level, EcoStandard, avea, în momentul lansării, un preț de pornire de 102.000 de dolari. Versiunea intermediară EcoSport pleca de la 110.000 de dolari, în timp ce discuțiile începeau de la 116.000 de dolari pentru versiunea de top EcoChic.

Unul dintre cei mai sexy bărbați în viață, Leonardo DiCaprio, conduce Fiat 500e

Karma are un motor turbo de 2.0 litri pe benzină cu patru cilindri, care dezvoltă 260 de cai putere, și două motoare electrice de câte 204 cai putere. Energia este stocată într-o baterie litiu-ion cu o capacitate de 20,1 kWh, amplasată sub podea, între cele două locuri din spate. Producătorul american garanta o autonomie electrică de 51 de kilometri și cu o viteză maximă în modul hibrid de 200 km/h.

Mașina măsoară 4.970 mm în lungime, 1.984 mm în lățime, 1.310 mm în înălțime și are un ampatament de 3.160 mm, deci chiar mai mult decât un BMW Seria 7 (3.070 mm) sau un Mercedes-Benz Clasa S (3.035 mm).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide