Mașini de poliție vandalizate de elevi după ce autoritățile au decis că școlile rămân deschise în Franța

Autor: David Andrei 09 nov. 2020 Știri auto

Mai multe mașini de poliție au fost vandalizate de elevi. Aceștia au ieșit în stradă pentru a-și manifesta furia după ce autoritățile au decis că școlile rămân deschise în Franța.

GALERIE FOTO

Aproximativ 100 de elevi de liceu, furioși că trebuie să meargă la școală în contextual pandemiei, au atacat forțele de ordine, au vandalizat mai multe mașini de poliție și au incendiat coșuri de gunoi din zona instituției de învățământ. Incidentele violente au avut loc în Compiegne, la nord de Paris. Imaginile au invadat rețelele de socializare.

Reuters scrie că violențele au debutat în jurul orei 7:30 dimineața. Elevii au început să arunce cu pietre în polițiștii care au încercat să calmeze spiritele. Tinerii au atacat mașinile de poliție, încercând să le răstoarne. Aceștia au reușit să deschidă portierele și portbagajul și au furat diverse obiecte aflate la bord. Patru dintre protestatarii violenți au fost reținuți.

Unii dintre elevii au atacat mașinile de poliție în semn de protest nici nu purtau mască

Franța se află, începând cu 1 noiembrie, în carantină generală, dar autoritățile au decis că școlile vor funcționa în regim normal în continuare. Elevii acuză factorii de decizie că le pun în pericol sănătatea și chiar viața. Surprinzător, unii dintre cei care au atacat mașinile de poliție și care au aruncat cu pietre în forțele de ordine nici nu purtau mască.

În Hexagon, s-au înregistrat peste 1,7 milioane de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei și peste 40.400 de oameni și-au pierdut viața.

Marți, 10 noiembrie, sunt programate proteste ale profesorilor și elevilor la nivel național. Aceștia se reunesc pentru a protesta împotriva celor care au stabilit să că instituțiile de învățământ vor funcționa ca și până acum. Aceștia acuză riscul mare de infectare în timpul cursurilor și în pauze.

Primarul orășelului Compiegne condamnă atacurile lansate de elevi asupra forțelor de ordine. Săptămâna trecută, o acțiune similară a elevilor a avut loc în Paris, acolo unde tinerii au format o blocadă în fața unui liceu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide