Xiaomi va produce mașini electrice începând din anul 2024

Autor: Marius Vișan 19 oct. 2021 Știri auto
Xiaomi va produce mașini electrice începând din anul 2024

Directorul general de la Xiaomi Corp, Lei Jun, a anunțat că producătorul chinez va începe producția de serie a propriilor sale automobile în prima jumătate a anului 2024.

Lei Jun a vorbit despre aceste planuri ale companiei, pentru prima oară, la o întâlnire cu investitorii, iar zvonurile au circulat rapid în presa locală.

Zang Ziyuan, director în cadrul departamentului de marketing internațional al Xiaomi, a postat știrea pe contul său de Weibo.

Data anunțată marți reprezintă următorul obiectiv major pentru divizia de automobile electrice a companiei chineze, pe care Xiaomi a înfiinţat-o în mod oficial la începutul acestui an.

După anunț acţiunile Xiaomi au crescut cu 5,4%

Ca reacţie la anunţul de marţi, acţiunile Xiaomi au crescut cu 5,4% până la 22,50 dolari Hong Kong, cea mai mare creştere procentuală înregistrată pe parcursul unei singure şedinţe de tranzacţionare după data de 12 mai. În luna martie a acestui an, Xiaomi a prezentat un plan de investiţii în valoare de 10 miliarde dolari în următorii zece ani pentru dezvoltarea unei game de maşini electrice.

La finele lunii august, compania chineză a finalizat înregistrarea formală a diviziei sale producătoare de automobile electrice. În paralel, Xiaomi a accelerat programul de recrutare de personal pentru noua sa divizie, chiar dacă până acum nu a dezvăluit dacă automobilele sale vor fi produse independent sau via un parteneriat cu un constructor auto existent, scrie Adevărul.ro.

Viitoarea mașină electrică fabricată de Xiaomi: Design simplu și detalii surprinzătoare

Zvonurile despre o mașină electrică produsă de Xiaomi au început să apară încă din primăvara acestui an. Proiectul a aprins deja imaginația fanilor Xiaomi, iar primele randări ale unei posibile viitoare mașini electrice au început să apară pe rețelele de socializare chineze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fast Technology


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide