Mașini exotice, găsite abandonate în curtea unui dealer din China

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Mai multe mașini exotice au fost găsite abandonate în curtea unui dealer de mașini de lux din China, care s-a închis în urmă cu un deceniu. Printre modelele rare descoperite se numără un Porsche Carrera GT și un Ferrari 575 Superamerica.

Intră în Galeria FOTO

Un dealer de Ferarri și Maserati din sudul Chinei, care s-a închis cu cel puțin zece ani în urmă, a păstrat intacte mai multe mașini exotice, pentru care colecționarii ar plăti milioane de euro. Printre acestea se numără un Porsche Carrera GT, un Ferrari 575 Superamerica și un Corvette Z06 din generația C5.

Fotografiile au fost publicate recent pe Instagram de utilizatorul cheongermando, care a făcut o vizită recentă pe terenul dealerului de mașini exotice. Dacă este să judecăm mașinile după fotografiile postate pe Instagram, acestea se află într-o stare excelentă. Cu toate acestea, stratul gros de praf de pe ele trădează faptu că au stat mulți ani fără a fi mișcate.

Nu se cunosc foarte multe despre soarta dealerului în cauză, dar se știe că acesta fost deschis în 2005 și s-a închis apoi în scurt timp. Posterul de pe pereți cu Ferrari 612 Scaglietti sugerează că business-ul a dispărut înainte ca modelul Ferrari să iasă din fabricație, în 2011. Știm, vremurile au fost grele după 2009, chiar și în China. Informațiile corespund cu cele aflate de cheongermando, potrivit căruia mașinile stau în showroom-ul abandonat de cel puțin opt ani.

Ce mașini exotice au fost abandonate în curtea dealerului din China?

Vedeta colecției este, fără îndoială, Porsche Carrera GT. Un exemplar cu rulaj modest poate să scoată ușor din buzunarul unui colecționar o sumă cu șapte cifre. Aparent, acest exemplar ar fi cel cu numărul 1.255, singurul cu specificații europene vopsit în culoarea Zanzibar Red Metallic. Potrivit Periodismodelmotor, este vorba de o mașină produsă în 2006, cu numai 4.581 km la bord. Mașina este motorizată de un V10 de 5,7 litri care dezvoltă 612 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală. Atinge 100 km/h în 3,9 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 330 km/h.

Porsche Carrera GT a devenit celebru după ce vedeta de cinema Paul Walker a decedat în urma unui accident. Ulterior, s-a aflat că 200 de exemplare ale acestui model au fost distruse în primii doi ani de la lansare, ceea ce trădează grave probleme de stabilitate. Mai mult, fiica lui Paul Walker a dat în judecată Porsche, din cauză că producătorul german ascunsese detalii periculoase despre Carrera GT.

În altă ordine de idei, Ferrari Superamerica este o ediție specială cu hardtop amovibil, care poate transforma supercarul dintr-un coupé într-un roadster în mai puțin de 10 secunde. Motorul său este un V12 de 5,7 litri cu 540 CP. ATinge 100 km/h în 4,2 secunde, în timp ce viteza maximă este de 320 km/h. Not bad…  Prin comparație, Corvette Z06 este o căruță, cu „numai” 390 CP și un timp de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde.

sursa: Carscoops
Comentarii
Inchide