Ce se întâmplă atunci când două mașini foarte sigure se ciocnesc violent?

Autor: David Andrei 07 apr. 2021 Știri auto

Puțini sunt cei care își aleg mașina în funcție de rezultatele obținute la testele de impact realizate de Euro NCAP. Decisive sunt bugetul și designul modelului. Dar ce se întâmplă atunci când două mașini foarte sigure se ciocnesc violent.

GALERIE FOTO

Un impact violent a avut loc pe o șosea din Polonia între un Mercedes-Benz ML și o Mazda 6, mașini care, prin prisma rezultatelor obținute la testele de impact, pot fi considerate foarte sigure.

Cel aflat la volanul SUV-ului a ieșit de pe un drum secundar fără să se asigure corespunzător. Cel care conducea sedanul nipon regulamentar, pe drumul principal, cu o viteză de aproximativ 100 km/h, nu a mai avut timp să frâneze. Acesta a făcut o manevră de ocolire, dar nu a fost suficient. Mercedes-ul l-a lovit în plin.

Lovitura a fost atât de violentă încât SUV-ul s-a întors în loc. Mazda a fost proiectată în balustrada de protecție a șoselei, puntea spate s-a ridicat complet de la sol și mașina a fost la un pas de răsturnare. Din fericire, balustrada metalică a fost cea care nu i-a permis sedanului să iasă în afara carosabilului și să se răstoarne.

Imaginile au fost surprinse de o cameră de bord amplasată în parbrizul unui alt Mercedes, în data de 4 aprilie. În filmare se poate observa că airbag-urile ambelor mașini s-au declanșat în urma impactului, protejându-i pe cei aflați la bord. Toți aceștia au ieșit din mașini fără să fi suferit măcar o zgârietură.

Mașini foarte sigure, cu punctaje bune la testele Euro NCAP

Ambele modele implicate în accident pot fi considerate mașini foarte sigure. Mazda 6 a obținut 5 stele în fiecare dintre cele trei sesiuni de testare la care a fost supusă de Euro NCAP.

Putem spune același lucru despre SUV-ul ML de la Mercedes-Benz. Începând cu 2015, ML a devenit GLE.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide