Maşini în leasing fără deducere de TVA

Autor: Cosmin Iordache 10 apr. 2009 Știri auto
Maşini în leasing fără deducere de TVA

 TVA-ul contractelor de leasing va putea fi în continuare dedus, la  vehicule utilitare, dar nu vor mai beneficia de această facilitate angajaţii companiilor care folosesc maşinile în interes personal, potrivit ministrului Finanţelor, citat de MEDIAFAX. Ordonanţa de Urgenţă a MInisterului de Finanţe spune că firmele nu vor mai putea deduce taxa pe valoare adaugată pentru achiziţiile de vehicule motorizate de până la 3,5 tone şi cu maxim nouă scaune, prevederea aplicându-se şi clienţilor firmelor de leasing financiar.

Excepţiile de la această regulă sunt vehiculele utilizate în scop comercial, în vederea vânzării şi cele pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi. În această categorie se mai înscriu vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, pentru închirierea către alte persoane, instruirea de şcolile de şoferi şi transmiterea utilizării în cadrul unui contract de leasing financiar sau operaţional.

Pentru leasingul operaţional, care nu presupune cumpărarea vehiculului de către client la finalul contractului, posibilitatea de deducere a TVA era limitată la 30% atât pentru ratele de leasing, cât şi pentru restul cheltuielilor legate de modificare, reparare sau întreţinere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide