Mașini luate de ape în Turcia și Grecia, după cutremurul de 7 grade pe scara Richter

Autor: David Andrei 02 nov. 2020 Știri auto

La Izmir, în Turcia, mai multe mașini au fost luate de ape. Vehiculele au reapărut pe țărm la ore bune după cutremurul care a lovit Turcia săptămâna trecută.

GALERIE FOTO

O filmare publicată pe YouTube, pe canalul agenției de știri Ruptly din Rusia, arată mai multe mașini eșuate pe coasta Mării Egee. Filmarea a fost realizată la scurt timp după cutremurul cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter, care a lovit Turcia săptămâna trecută. Seismul a fost urmat de o serie de alerte cu privire la apariția unor valuri de tip tsunami.

Nu este foarte clar dacă mașinile au fost luate de un astfel de tsunami sau dacă acestea s-au prăbușit de pe coastă în mare și au fost readuse de ape pe țărm.

Foarte multe vehicule au suferit daune majore și în Grecia, acolo unde un tsunami de mici dimensiuni a lovit coasta insulei Samos. Din fericire, cei aflați la bord au ieșit la timp din mașini. Nicio persoană nu a fost rănită în urma inundațiilor.

Cel puțin 49 de persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii mai multor clădiri la Izmir, în Turcia. Peste 900 de persoane au fost rănite, potrivit autorităților care se ocupă cu gestionarea efectelor produse de dezastre naturale și de divizia de intervenții în situații de urgență.

Vești bune din Turcia

Vin însă, și vești bune din Turcia. O fetiță în vârstă de 3 ani a fost salvată de sub dărâmături. Copilul a fost recuperat la aproape trei zile de la producerea cutremurului. Peste 20 de clădiri din Izmir au fost puternic avariate.

Seismul a fost urmat de peste 500 de replici. 42 dintre acestea au depășit magnitudinea de 4 grade pe scara Richter. Epicentrul cutremurului a fost în Marea Egee, la 14 kilometri nord de insula Samos, la o adâncime de 21 de kilometri. Mișcările telurice au fost resimțite și în Grecia, Bulgaria și Macedonia.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide