Dacă îți cumperi aceste mașini rulate, sigur te păcălești. Care sunt, de fapt, mașinile la care samsarii dau cei mai mulți kilometri înapoi?

Autor: David Andrei 07 sept. 2020 Știri auto

Dacă îți cumperi aceste mașini rulate, ai șanse mari să te păcălești. Samsarii profită de slăbiciunea șoferilor pentru brand-urile germane și dau kilometri înapoi cât pot de mult.

GALERIE FOTO

Conform unui raport CarVertical din luna aprilie, 1 din 4 mașini de pe piața second hand a fost avariată. 22,8% dintre mașinile vândute în România au trecut printr-un atelier de tinichigerie pentru a fi supuse unor reparații la caroserie. Mai mult, valoarea medie a kilometrajului modificat în minus în țara noastră este de 59.000 de kilometri.

Samsarii cunosc slăbiciunile clienților pentru mașini germane, în mod special pentru cele premium. Astfel, deloc surprinzător, modelele BMW sunt cele care au kilometrajul dat înapoi cel mai mult. În România, acestea își adjudecă, la ora actuală, nu mai puțin de 51 de procente din numărul total al mașinilor scoase la vânzare cu kilometraj falsificat. În luna aprilie, procentul redat de un raport emis de aceeași companie era la aproape jumătate: 24%.

Modelele BMW sunt urmate în topul mașinilor cu cei mai mulți kilometric dați înapoi de cele de la Audi cu 10%. Volkswagen ocupă cea de-a treia poziție a podiumului cu 9%. Vine Mercedes-Benz în urma lor cu 5%.

Un Mercedes-Benz Clasa E cu 400.000 de kilometri dați înapoi

Promotor a prezentat recent cazul unei limuzine Mercedes-Benz Clasa E, descoperite de Mașina Potrivită, cu 400.000 de kilometri dați înapoi. Sedanul fusese taxi în Germania, aspect pe care vânzătorul a uitat să-l menționeze când l-a scos la vânzare revopsit din bej în negru.

Faptul că mașinile din Germania sunt preferatele samsarilor antrenați să păcălească nu trebuie să-i facă pe cei interesați să-și achiziționeze o mașină produsă în alte țări să lase garda jos. Un posesor de Renault Clio a aflat acest lucru pe pielea lui. Ca prin minune, hatchback-ul francez a ajuns de la 154.000 de kilometri la aproximativ 77.000. mașina avea în palmares și un număr impresionant de daune: douăsprezece!

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide