Mașinile abandonate se ridică și din sectorul 1 al Capitalei. Anunțul primarului Clotilde Armand

Autor: George Cristea 02 feb. 2021 Știri auto

După ce ridicarea mașinilor abandonate a fost reglementată recent, tot mai multe administrații locale au trecut la eliberarea domeniului public. Astfel, mașinile abandonate se ridică acum și din sectorul 1 al Capitalei, după cum a anunțat primarul Clotilde Armand. Culmea, nu toată lumea este nemulțumită de această măsură.

Intră în Galeria FOTO

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe Facebook demararea acțiunii de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public. În total, vor fi ridicate peste 100 de mașini abandonate în diferite zone ale Sectorului 1 din Bucureşti. Dispoziţia privind începerea activităţii a fost semnată marţi de primarul Clotilde Armand.

„Am semnat astăzi dispoziţia privind ridicarea de pe domeniul public din Sectorul 1 a peste 100 de autovehicule abandonate. Şi voi continua acest demers”, a anunţat, pe Facebook, primarul Clotilde Armand.

Am semnat astăzi dispoziția privind ridicarea de pe domeniul public din Sectorul 1 a peste 100 de autovehicule abandonate. Și voi continua acest demers. Ne asumăm angajamentele pentru a reda orașul oamenilor.

Posted by Clotilde Armand on Tuesday, 2 February 2021

Maşinile ridicate de pe străzi urmează să fie depozitate într-un spaţiu al primăriei.

Mașinile abandonate se ridică și din sectorul 1. Măsură este benefică inclusiv pentru proprietari

Nu toți proprietarii de mașini abandonate sunt împotriva ridicării acestora. Asta deoarece ridicarea mașinilor abandonate presupune radierea automată a acestora din circulație, fără plata altor taxe. Cei mai mulți au abandonat aceste mașini pentru că procedura de radiere este costisitoare, iar valoarea rablelor la fier vechi nu acoperă decât o mică parte din cheltuieli.Dacă mașina este ridicată de primărie, radierea se face din oficiu, fără nicio bătaie de cap din partea foștilor proprietari.

Măsuri similare s-au luat și în celelalte sectoare ale Bucureștiului, precum și în alte orașe mari din țară care se confruntă cu problema mașinilor abandonate. Recent, primarul Iașului Mihai Chirică a anunțat declanșarea operațiunii de ridicare a mașinilor abandonate. Începută timid (50 de mașini au fost ridicate anul acesta), operațiunea a fost rapid extinsă și Chirică vorbește deja de „peste 25.000 de mașini plauzibil a fi ridicate”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide