Cum se vând, de fapt, mașinile pe autovit.ro în timpul pandemiei de coronavirus. Cum procedează dealerii

Autor: ProMotor 07 mai 2020 Știri auto

Piața de mașini second hand s-a reinventat în timpul pandemiei de coronavirus. Cum se vând, de fapt, mașinile pe autovit.ro în această perioadă? Cum procedează vânzătorii, atunci când pun o mașină pe site?

GALERIE FOTO

Autovit.ro îi învață pe vânzători cum să procedeze în cazul vânzării mașinilor în timpul pandemiei de coronavirus. Aceștia sunt sfătuiți să evite contactul direct cu cei interesați de achiziție cât de mult posibili. Iată ce variante ar avea la dispoziție:

  • Apeluri video, trimitere de imagini, posibilitatea adăugării de prezentare video în anunțul publicat pe site;
  • Cât mai multe informații oferite telefonic, prin email sau prin video-conferință;
  • Oferirea copiilor sau scanărilor actelor originale ale mașinilor scoase la vânzare;
  • Dezinfectarea mașinilor.

Vânzătorul este sfătuit să pună accentul pe prezentarea video în perioada pandemiei de coronavirus. Aceasta poate include expunerea exteriorului, a interiorulu, un scurt istoric al vehiculului și chiar un test drive, pentru a arăta cum se merge acesta.

Cum recomandă autovit.ro să se efectueze dezinfectarea mașinii înainte de predarea sa?

Site-ul de vânzări auto autovit.ro le recomandă vânzătorilor o atenție deosebită dezinfectării și spălării autoturismului înainte ca acesta să ajungă la viitorul posesor.

Ingienizarea cabinei, curățarea portbagajului, curățarea sistemului de aer condiționat și spălarea exteriorului sunt pașii pe care fiecare vânzător trebuie să-i urmeze, fie că e dealer sau persoană fizică.

Întâlnirea dintre vânzător și comparator

În perioada stării de urgență, există restricții de circulație, dar, conform Ordonanței militare numărul 8, este permisă părăsirea locuinței sau a gospodăriei în vederea achiziționării de vehicule. Totuși, un comparator ar putea avea rețineri în privința întâlnirii cu o persoană necunoscută.

Tocmai din acest motiv, atunci când stabilesc o întâlnire, cei doi trebuie să păstreze distanța recomandată de autorități de 1,5 metri, evitând contactul fizic.

Este recomandat ca ambii să poarte mască și mănuși și să aibă asupra lor dezinfectant.

Și dealerii oferă siguranță

În această perioadă în care foarte puțini clienți trec pragul showroom-urilor de mașini noi sau rulate, și dealerii fac eforturi pentru a oferi siguranță. Astfel, aceștia pot asigura:

  • Actele și procedurile necesare pentru vânzare-cumpărare, eliberarea numerelor provizorii sau asistență pentru înmatriculare;
  • Prezentarea video a mașinii la cererea clientului;
  • Igienizarea mașinii înainte de predarea acesteia clientului;
  • Livrarea mașinii la domiciliul clientului;
  • Reduceri semnificative.
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide