Mașinile cu numere verzi pot parca gratis. Care sunt condițiile

Autor: Marius Vișan 01 nov. 2022 Știri auto

Mașinile care au numere verzi s-au înmulțit constant în ultimele luni, cel puțin în București, semn că șoferii fac trecerea spre un condus mai ecologic.

Doar modelele electrice primesc numere de înmatriculare de culoare verde, iar beneficiile pe care le au proprietarii unor mașini pe baterii sunt multiple. Unul dintre ele ar fi că pot parca gratis pe locurile de parcare marcate cu linie albastră ale Companiei Municipale Parking București.

Care sunt condițiile pe care mașinile cu numere verzi trebuie să le îndeplinească?

Primăria Capitalei a decis ca începând cu luna august 2022 să aplice regulamentul ce prevede că proprietarii de mașini electrice pot parca gratuit oriunde în parcările administrate de Primăria Capitalei.

Însă pentru aceasta este nevoie ca autovehiculele electrice să primească o vinietă. Vinietele sunt valabile numai în parcajele publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului București. Utilizarea locului de parcare se va face fără achitarea tarifului de parcare, acolo unde există locuri libere.

E nevoie de o viniete pentru parcarea gratuită a autovehiculelor electrice

Vinietele se eliberează la cerere și numai pentru autovehiculele înmatriculate în municipiul București și au o valabilitate de cinci ani. Reînnoirea acestora se poate face înainte de expirare, la cerere, dar nu mai devreme de doi ani de la data emiterii.

Orice modificare a datelor înscrise în certificatul de înmatriculare a autovehiculului trebuie adusă la cunoștința Administrației Străzilor București prin retransmiterea documentului modificat.

Documente necesare pentru eliberarea unor numere de înmatriculare de culoare verde pentru vehicule electrice

Eliberarea unor noi plăcuțe cu număr de înmatriculare de culoare verde pentru vehicule electrice se solicită în baza următoarelor documente:

a) cererea solicitantului;

b) dovada plății contravalorii plăcuței/plăcilor cu număr de înmatriculare;

c) actul de identitate al solicitantului sau documentele care atestă dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul persoanei juridice;

d) plăcuțele vechi cu număr de înmatriculare ori, după caz, declarația de pierdere sau dovada declarării furtului acesteia/acestora emise de autorități;

e) procura specială în formă autentică, după caz.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cmpb.ro, ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide