Maşinile electrice premium produc mai multe accidente decât echivalentele lor cu motoare termice

Autor: Cristian Agatie 27 aug. 2019 Știri auto
Maşinile electrice premium produc mai multe accidente decât echivalentele lor cu motoare termice

Datele, care sunt rezultatul statisticilor de daune ale asiguratorului francez, sugerează şi că maşinile electrice mini şi din clasa mică sunt mai puţin predispuse să provoace accidente comparativ cu echivalentele lor cu propulsie termică.

În general, rata de accidente produse de maşini electrice este asemănătoare cu cea a maşinilor convenţionale, au concluzionat cei de la AXA pe baza informaţiilor de daune provenite de la 1.000 de maşini pe parcursul a şapte ani. Totuşi, dacă aceste statistici sunt diferenţiate în funcţie de tipul maşinilor, situaţia devine interesantă.

Astfel, maşinile electrice de oraş cauzează mai puţine accidente decât maşini de oraş cu motoare tradiţionale. În schimb, maşinile electrice premium şi SUV-urile premium generează cu 40% mai multe accidente decât maşinile din segmente similare echipate cu motoare cu combustie internă.

Cauza este pusă pe faptul că maşinmile electrice puternice potr accelera foarte rapid indiferent de turaţie, ceea ce face ca şoferii să nu-şi dea seama cât de repede conduc. Jumătate dintre cei impluicaţui în sondajul AXA au declarat că au fost nmevoiţi să-şi adapteze sticluil de conducere la modul în care accelerează şi frânează maşinile electrice.

Pe de altă parte, reprezentanţii AXA au afirmat că studiul nu este neapărat unul reprezentativ şi că pentru moment nu este clar dacă acesta va avea o influenţă asupra costurilor pentru poliţele de asigurare pentru maşini electrice.

sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide