Mașinile electrice produse de Mercedes-Benz vor adopta tehnologia de încărcare a Tesla

Autor: Adrian Somai 10 iul. 2023 Știri auto

Constructorul auto german a transmis la sfârșitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat că vehiculele sale electrice din America de Nord vor adopta tehnologia de încărcare dezvoltată de Tesla începând cu anul 2025 și vor avea, de asemenea, acces la mai mult de 12.000 de stații Supercharger începând cu anul viitor.

Compania germană se alătură astfel rivalilor americani Ford  și General Motors care vor adopta, de asemenea, standardul nord-american de încărcare (NACS), în timp ce încearcă să își extindă rețeaua de stații de încărcare rapidă în încercarea de a face mai ușoară deținerea de vehicule electrice.

Potrivit Reuters, Mercedes-Benz va fi primul constructor auto german care va adopta tehnologia de încărcare dezvoltată de Tesla pentru clienții săi din America de Nord. În același timp însă, și germanii de la  Volkswagen sunt, de asemenea, în discuții avansate pentru a adopta standardul NACS.

Germanii de la Mercedes-Benz vor oferi inițial un adaptor care va ajuta vehiculele sale electrice actuale echipate cu sistem de încărcare combinat din America de Nord să se încarce în rețeaua NACS începând cu 2024. De asemenea, șoferii Mercedes vor putea vedea pe harta din mașinile lor stațiile de încărcare Supercharger ale celor de la Tesla, împreună cu starea de disponibilitate și prețul aferent.

Tesla intenționează să își extindă rețeaua de încărcătoare din SUA

În același timp, constructorul intenționează să își extindă rețeaua de încărcare cu peste 400 de centre de încărcare, inclusiv peste 2.500 de încărcătoare de mare putere în America de Nord până la sfârșitul deceniului.

Tesla domină autoritar piața de încărcătoare  dedicate mașinilor electrice în Statele Unite ale Americii. Potrivit datelor oferite de Departamentul pentru Energie al SUA, încărcătoarele Tesla reprezintă la această oră aproximativ 60% din numărul total de încărcătoare rapide din țară. În plus, numărul acestora se va mări în perioada următoare, în special în contextul în care administrația de la Casa Albă vrea să ofere subvenții de miliarde pentru a extinde rețelele de încărcare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide