Maşinile electrice şi hibride se vând tot mai bine în România

Autor: ProMotor 22 mai 2019 Știri auto
Maşinile electrice şi hibride se vând tot mai bine în România

Românii încep să aprecieze modelele electrice sau hibride, iar asta reiese şi din datele APIA (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule), care arată o creştere o cotei de piaţă în primele patru luni din 2019.

Astfel, autoturismele “verzi“ (electrice şi hibride) au ajuns să deţină o cotă de piaţă de 2,9% în România, în creştere cu 0,6% faţă de 2018.

Se remarcă o creştere puternică la autoturismele 100% electrice, de 52,1%, dar şi o scădere de 43,8% la modelele plug-in hibrid. Pe de altă parte, modelele hibrid au înregistrat o creştere de 53,1%.

Totodată, numărul persoanelor care s-au înscris în programul Rabla Plus în 2019 încă din prima lună de derulare a crescut de 4 ori faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, şi, potrivit APIA, anul acesta este aşteptat să se înregistreze un record al vânzărilor de maşini electrice în România.

Evoluţia constantă din ultimii ani arată interesul populaţiei pentru maşinile electrice şi hibride, iar stimulentele oferite prin programul Rabla Plus contribuie considerabil la creşterea vânzărilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide