Maşinile hibride consumă de patru ori mai mult decât indică producătorii

Maşinile hibride consumă de patru ori mai mult decât indică producătorii

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Vehiculele hibride produc de patru ori mai mult dioxid de carbon (CO2) faţă de cât susţin producătorii, potrivit unui raport publicat de news.xinhuanet.com

Australian Automobile Association (AAA) a descoperit că în condiţii reale de trafic unele vehicule noi utilizează cu 59% mai mult combustibil faţă de informaţiile furnizate în specificaţiile tehnice ale producătorului. Acest lucru încărca factura proprietarilor cu peste 750 de dolari faţă de ceea ce se arăta în materialele de promovare.

”Sistemul actual îi duce în eroare pe consumatori şi organismele de reglementare. Doar testările în condiţii reale pot reduce costurile pentru consumatori şi pot aduce beneficii ecologice semnificative”, se afirmă în raport.

Studiul s-a desfăşurat pe parcursul a 18 luni, iar în acest interval AAA a făcut teste în condiţii reale pe 30 de vehicule. Studiul nu divulgă detalii despre maşinile în cazul cărora rezultatele au fost slabe, deoarece acest lucru nu ar fi corect faţă de automobilele care nu au fost testate.

 Comentarii
Inchide