Cum arată mașinile legendare construite din oțel inoxidabil? FOTO

Autor: ProMotor 21 mai 2020 Știri auto

O colecție de trei mașini construite din oțel inoxidabil nevopsit va fi scoasă la licitație. Care este povestea celor două Ford-uri și a unui Lincoln?

GALERIE FOTO

Povestea celor trei automobile legendare începe în 1935, atunci când producătorul auto Ford a bătut palma cu o companie din Pittsburgh, Pennsylvania, specializată în prelucrarea oțelului, pentru a promova oțelul inoxidabil, un material relativ nou la acea vreme. Ford și Allegheny Ludlum Steel au fost de acord să construiască împreună șase mașini cu o caroserie din acest material. Era vorba despre șase unități Ford Deluxe, care urmau să demonstreze rezistența materialului, dar și faptul că acest material le asigură o imagine impresionantă.

Odată construite, cele șase au fost dăruite șefilor de la Allegheny Ludlum Steel. Fiecare dintre ele a parcurs aproximativ 320.000 de kilometri înainte de a fi retras de pe șosele în anul 1946. Doar patru dintre cele șase au supraviețuit până în zilele noastre.

În anii ’60, cele două companii au reînnoit parteneriatul. Așa au ieșit de pe liniile de asamblare un Ford Thunderbird (1960) și un Lincoln Continental Cabrio (1967). Acestea două și un Ford Deluxe din anii ’30 sunt scoase acum la licitație.

Cele trei mașini din oțel inoxidabil vor fi scoase la licitație în toamnă

Organizatorul licitației programate să aibă loc în luna septembrie a acestui an la Auburn, în California, John Kruse, spune că cele trei sunt “artefeacte dintr-o epocă dinamică a inovației, atât pentru industria oțelului, cât și pentru industria auto din Statele Unite ale Americii”. “Aceste mașini merită să ocupe un loc într-o colecție importantă sau într-un muzeu, acolo unde vor fi apreciate la adevărata lor valoare de către următoarele generații”, este speranța lui Kruse.

Până când vor lua drumul unei colecții sau al unui muzeu, cele trei sunt expuse la Centrul de Istorie Heinz din Pittsburgh.

Prețul de pornire al celor trei nu a fost încă dezvăluit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide