Mașinile lui Pablo Escobar. Imagini de la muzeul din Medellin

Autor: ProMotor 11 iul. 2020 Știri auto

Muzeul Pablo Escobar este situat în Medellin, Columbia. El a devenit un loc de atracție pentru fanii celebrului traficat de droguri. Cei care îl vizitează pot vedea mașinile care i-au aparținut lui Pablo Escobar, dar și alte obiecte folosite în decursul vieții de către celebrul traficant.

Pablo Emilio Escobar Gaviria, celebrul baron al drogurilor din Columbia, ajunsese ca în apogeul carierei sale să dețină 80% din traficul de cocaină din SUA.

Pablo Escobar – „Regele Cocainei”

Supranumit „Regele Cocainei”, acesta a fost cel mai bogat criminal din istorie, cu o avere netă cunoscută estimată la 30 de miliarde de dolari (în anii 1990) și aproximativ 100 de miliarde de dolari dacă sunt incluși și banii ascunși prin diverse locații din Columbia.

Intră în Galeria foto

Pablo Escobar a fost implicat în multe activități criminale, făcând escrocherii mărunte de stradă, vânzare de țigări de contrabandă și bilete de loterie false, și furtul de mașini. La începutul anilor 1970, el a fost hoț și apoi gardă de corp, și a făcut rapid o avere de 100.000 dolari pe răpirea și răscumpărarea unui executiv din Medellin, înainte de intrarea în traficul de droguri.

În 1975, Escobar a început să-și dezvolte afacerile sale cu cocaină. Chiar el însuși a condus și un avion de câteva ori, de regulă între Columbia și Panama, pentru a transporta drogurile spre Statele Unite.

Mai târziu el a cumpărat 15 avioane și șase elicoptere noi. Inițial, contrabanda de cocaină o realizau prin ascunderea ei în anvelope vechi de avion și un pilot putea câștiga până la 500.000 de dolari pe zbor, în funcție de cât de multe droguri reușea să transporte.

Multe din mașini au fost distruse de banda rivală

Escobar era unul dintre puţinii oameni din America de Sud care avea la acea vreme maşini precum Mercedes Benz 300SL, Mercedes Benz 600, Porsche 356, Porsche 935, Porsche 911 RSR IROC. Pe langă acestea, lui Escobar îi plăceau maşinile clasice din anii ’20-’30, dar si motocicletele Harley Davidson. Escobar a avut si un Wartburg de culoare albastră, despre care se spune ca a fost prima maşină pe care a folosit-o pentru a trafica cocaină.

Din păcate, cele mai multe dintre mașinile sale au fost distruse de banda rivală care l-a urmărit pentru a-l lichida.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: tripadvisor.com / Museum Pablo EscobarComentarii
Inchide