Mașinile parcate neregulamentar pe bulevarde ar putea fi ridicate și de primăriile de sector

Autor: Daniel Samoilă 26 dec. 2021 Știri auto
Mașinile parcate neregulamentar pe bulevarde ar putea fi ridicate și de primăriile de sector

Nicorel Nicorescu, un consilier din partea USR-Plus, a inițiat un proiect de lege prin care Primăria Capitalei ar putea permite primăriilor de sector să ridice mașinile parcate neregulamentar de pe marile bulevarde.

În prezent, primăriile de sector pot ridica mașinile de pe străduțele secundare, în timp ce bulevardele principale sunt în administrarea Primăriei Capitalei.

Măsura a fost luată în contextul în care Managementul Transportului București SA, care se ocupa de ridicarea mașinilor, a intrat în dizolvare.

„Compania Municipală Managementul Transportului București SA avea până în prezent delegat serviciu public pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal pe bulevardele aflate în administrarea Municipiului București. Această companie va intra în dizolvare fiind înființată de Firea în mandatul anterior”, a scris Nicorescu pe Facebook.

Care sunt tarifele pentru recuperarea mașinilor

Potrivit Hotnews.ro, Primăria Capitalei a început din august 2019 să ridice mașinile parcate neregulamentar.

Tarifele pentru ridicarea mașinii sunt de minimum 500 de lei, care sunt împărțite astfel: 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv și 270 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone. Acest costuri sunt doar pentru ridicare.

Pentru transport, tarifele sunt următoarele: 150 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv și 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Pentru perioada de depozitare se percepe un tarif de 150 de lei pe zi.

Și primăriile de sector au ridicat mașini parcate neregulamentar. În sectorul 3, spre exemplu, tariful pentru vehicul este de 200 de lei (mașini cu masa total autorizată de până la cinci tone) și 270 de lei (mașini cu masa total autorizată de peste cinci tone).

În sectorul 4, tariful pentru ridicare, transport și depozitare este de 300 de lei, după primele 24 de ore se adaugă câte 50 de lei pe zi.

În sectorul 6, taxa pentru recuperarea mașinilor este de 500 lei și 30 lei/zi pentru depozitare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor



Comentarii
Inchide