Mașinile mai vechi de 15 ani sunt luate în vizor de autorități

Autor: Marius Vișan 14 iul. 2021 Știri auto
Mașinile mai vechi de 15 ani sunt luate în vizor de autorități

O măsură privind mașinile mai vechi de 15 ani va exista în cel mai scurt timp a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Decizia ar putea veni în condițiile în care inclusiv Comisia Europeană forțează țara noastră să ia măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto, informează Stirileprotv.ro.

“Inclusiv Comisia Europeană ne forțează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR. Comisia ne-a recomandat să găsim o soluție pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Este o măsura asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanțată parțial prin PNRR și o asumare de reformă în acest domeniu. Va exista pentru mașinile mai vechi de 15 ani cu siguranță o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a spus Tanczos la TVR1, întrebat despre o posibilă viitoare taxă auto.

Până la finele anului 2021 vor fi luate măsuri concrete

Ministrul a subliniat că este posibil ca până la finele anului să fie luate măsuri în ceea ce privește mașinile mai vechi de 15 ani.

Întrebat cât de mare ar putea fi taxa pentru aceste mașini, ministrul a răspuns că nu s-a discutat efectiv de taxă. De asemenea, cel mai probabil, ea nu va fi aplicată de Ministerul Mediului.

“Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei și probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem și un sprijin pentru cei care renunță şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu”, a explicat ministrul.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că în cazul programului Rabla este “o avalanșă” de cereri pentru mașinile electrice, fiind rezervate de la finele lunii aprilie mai multe decât în tot anul 2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide