Măsuri fără precedent într-un mare oraș din România. Mijloacele de transport în comun circulă doar în anumite intervale orare

Autor: ProMotor 20 mart. 2020 Știri auto
Măsuri fără precedent într-un mare oraș din România. Mijloacele de transport în comun circulă doar în anumite intervale orare

Măsuri fără precedent într-un mare oraș din România, în contextul pandemiei de coronavirus. După ce primarul general al Capitalei a decis reducerea numărului de mijloace de transport în comun cu 25% în București, și Iașiul a luat o decizie similară.

La Iași, mijloacele de transport în comun circulă, pe perioada stării de urgență, după un nou program. Măsura a fost luată după ce multe companii și-au redus actvitiatea, iar fluxul de călători s-a redus semnificativ.

Astfel, între orele 5:00 și 8:00, autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din Iași vor circula în regim normal.

Mijloacele de transport în comun circulă mai rar. „Nu e motiv de îngrijorare!”

În intervalul orar 8:00-15:30, tot parcul auto și de tramvaie se retrage în garaj sau în depou. Rămâne activă doar linia 5 în intervalul 13:00-14:00.

Activitatea de transport public se reia începând cu ora 15:30. Mijloacele de transport în comun vor rămâne pe traseu până la ora 18:00, când tot parcul auto și de tramvaie se retrage din nou în garaj sau la depou. Circulația mijloacelor de transport în comun se reia la 25% din capacitate între orele 21:00-22:45.

Autoritățile locale încearcă să ușureze și misiunea personalului medical din Iași. 20 dintre aceștia vor primi permise de liberă parcare în oraș.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CTP Iași



Comentarii
Inchide