Măsuri speciale pentru şoferi în minivacanţa de Sfânta Maria

Autor: Cristian Agatie 14 aug. 2019 Știri auto
Măsuri speciale pentru şoferi în minivacanţa de Sfânta Maria

Poliţiştii pregătesc măsuri drastice pentru cei care încalcă regulile de circulaţie, acţionând cu efective mărite pe şoselele din ţară în timpul minivacanţei de Sfânta Maria. Mii de poliţişti şi sute de aparate radar vor împânzi şoselele între 14 şi 18 august. Aşadar, dacă nu doriţi să vă stricaţi distracţie, conduceţi cu prudenţă şi respectaţi reguilile de circulaţie.

„În această perioadă vor acţiona în stradă 7.200 de poliţişti şi 5.000 de jandarmi, cu 3.000 de mijloace auto. Vor fi efectuate mai multe patrule mixte. Poliţiştii rutieri vor fi în stradă şi vor acţiona cu 300 de aparate radar pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere grave”, spune Georgian Drăgan, comisar de poliţie.

Poliţiştii vor beneficia şi de sprijinul inspectoratului de aviaţie astfel că cele mai aglomerate trasee vor fi patrulate şi aerian, cu elicoptere. Totodată, cele 295 de echipaje SMURD vor acorda ajutor calificat la faţa locului, a mai precizat Georgian Drăgan.

Tot pe perioada minivacanţei de Sfânta Maria vor fi aplicate măsuri de fluidizare a traficului în zona punctului încasare a taxei de trecere a podului de la Feteşti. Astfel, CNAIR va schimba sensul de circulaţie pe una dintre benzile reversibile, traficul urmând a se desfăşura pe patru benzi în sensul Bucureşti – Constanţa şi pe două benzi în sensul Constanţa – Bucureşti.

De asemenea, în cazul în care, din cauza aglomeraţiei pe banda de încasare în numerar a tarifului de trecere (dotată cu barieră) pe sensul Constanţa – Bucureşti se creează ambuteiaje, CNAIR va organiza un punct suplimentar de încasare, traficul urmând a fi dirijat şi prin spatele clădirii Agenţiei de Încasare Feteşti.

CNAIR precizează că peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă, situate pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa) poate fi achitat pe portalul www.erovinieta.ro şi prin intermediul aplicaţiei eTarife (destinată telefoanelor mobile), precum şi la distribuitorii autorizaţi sau prin SMS, la numărul 7577.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide