Mazda a lansat noul CX-90. SUV-ul japonez are un motor de 340 CP și țintește clasa premium

Autor: Ionuț Vîlciu 01 feb. 2023 Știri auto

Mazda își extinde oferta și introduce un nou SUV în gamă. CX-90 este cel mai luxos SUV al japonezilor și se vrea a fi un competitor al clasei premium.

Mazda a dezvăluit cel mai nou SUV al său, care va disponibil, deocamdată, doar în America de Nord. Propulsat de cel mai puternic motor pe benzină construit vreodată de producătorul de automobile, precum și de un sistem de propulsie hibrid plug-in aproape la fel de puternic, noul SUV îi țintește pe cei mai importanți jucători ai segmentului premium, relatează Carscoops.

După cum a fost dezvăluit în trecut, opțiunile de motorizare vor începe cu un propulsor cu șase cilindri în linie, supraalimentat, de 3,3 litri, mild-hybrid, care produce 340 CP și 500 Nm de cuplu. Deși este doar o unitate mild-hybrid, iar motorul electric este plasat între motor și transmisia automată cu opt trepte fără convertizor de cuplu, potrivit spuselor Mazda, îi oferă lui CX-90 un sentiment de lux și o experiență de condus liniară.

Între timp, propulsorul hibrid plug-in se bazează pe un motor de 2,5 litri cu patru cilindri în linie. A fost adaptat să funcționeze cu un motor electric a cărui putere este furnizată de o baterie de 17,8 kWh. Autonomia complet electrică, timpii de încărcare și alte detalii nu au fost încă dezvăluite. Mazda a spus că va produce 323 CP și 500 Nm de cuplu. De asemenea, va fi conectat la transmisia automată cu opt trepte a lui Mazda, despre care se spune că a fost concepută special pentru vehicule electrificate.

Mazda CX-90 vrea să fie un concurent în gama premium. Are ce îi trebuie?

La fel ca Mazda CX-60, și CX-90 este construit pe noua arhitectură cu motoare montate longitudinal. Design-ul exterior seamănă cu cel al SUV-ului mai mic, dar este adaptat pentru proporțiile mai mari ale mașinii. Am putea spune că este o Mazda CX-60 care a fost la sală și a crescut, păstrând aceleași muchii ascuțite, linii fluide și elemente de design puternice, care caracterizează noua filosofie de design de la Mazda.

La interior, Mazda oferă noului SUV un tratament premium, de care pasagerii sigur se vor bucura. Materiale precum pielea, textilul, lemnul sau metalul nu lipsesc din ambianța cabinei noului CX-90. Tehnologia este nelipsită, interiorul fiind dotat cu două ecrane de mari dimensiuni. Mazda CX-90 vine în configurații cu trei rânduri de scaune și șapte locuri.

Mai multe informații despre autonomie, economie de combustibil și prețuri sunt așteptate în viitor, aproape de momentul în care producția lui Mazda CX-90 va începe. Noul vehicul, conceput special pentru piața nord-americană, ar trebuie să înceapă să fie livrat către dealeri în această primăvară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide