Mazda dezvăluie imagini cu un viitor concept similar cu MX-5 (VIDEO)

Autor: Adrian Somai 23 nov. 2022 Știri auto

Mazda are planuri mari în ceea ce privește electrificarea portofoliului, noi obiective în această direcție fiind anunțate recent. Odată cu prezentarea noii strategii, constructorul nipon a lăsat să se vadă și un viitor concept extrem de interesant, de dimensiunile lui MX-5.

Mazda și-a prezentat recent noua strategie pe termen mediu, constructorul japonez anunțând, spre exemplu, că își propune ca mașinile cu zero emisii să reprezinte 40% din vânzările sale globale până în anul 2030. Se pare că Mazda vrea să își intensifice acțiunile în această direcție, obiectivele anunțate acum dovedindu-se a fi ceva mai îndrăznețe față de cele precedente.

Pentru a își duce la bună îndeplinire acest obiectiv, Mazda este pe cale să și investească o sumă considerabilă în această direcție a electrificării. Mai exact, oficialii din conducerea producătorului asiatic promit investiții de aproape 11 miliarde de euro și noi parteneriate.

Potrivit planului recent prezentat, Mazda va prezenta între 2025 și 2027 un nou sistem de propulsie hibrid și mai multe modele electrice atât pentru piața asiatică, cât și pentru restul lumii. Mai departe, între anii 2028 și 2030, cei de la Mazda își propun să aducă pe piață și mai multe modele cu propulsie complet electrică. În plus, până în anul 2040, japonezii vor să reducă la zero numărul de accidente tragice în care sunt implicate mașinile sale.

Model nou sau noua generație a lui MX-5?!

Lăsând la o parte toate aceste obiective din zona electrificării, Mazda a lăsat să se vadă în această prezentare un nou concept de dimensiunile lui MX-5. Din păcate, japonezii nu au oferit niciun fel de detalii în acest sens, însă se poate observa foarte ușor că este vorba despre un model sport, coupe. Mai remarcăm, de asemenea, o grilă frontală iluminată și niște faruri LED.

VIDEO:

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide