Mazda introduce motorul Skyactiv-X pe benzină cu aprindere prin compresie

Autor: ProMotor 06 feb. 2019 Știri auto
Mazda introduce motorul Skyactiv-X pe benzină cu aprindere prin compresie

Noua Mazda3 aduce îmbunătăţiri la toate nivelurile: design, performanţe, confort şi calitate, tehnologie şi siguranţă, consum şi emisii. De acum, cele două variante, hatchback şi sedan prezintă personalităţi diferite, iar ambele vor putea găzdui sub capotă noul motor Skyactiv-X, cu funcţionare duală (aprindere prin compresie sau prin scânteie), care combină avantajele motoarelor diesel şi pe benzină. Noua Mazda3 oferă o noutate majoră şi în ceea ce priveşte echipările, modelul fiind dotat în standard cu elemente care se regăseau în trecut doar pe variantele superioare de cost.

Noua Mazda3 arată două personalităţi distincte, hatchback şi sedan. Diferenţele se observă atât în designul spoilerului frontal, cât şi al stopurilor. Hatchbak-ul poate fi pus de acum în valoare şi de o nouă nuanţă, Gri polimetalizat, care combină aspectul dur al metalului cu textura fină şi lucioasă a plasticului, rezultatul fiind o variaţie a expresiei în funcţie de unghiul de observare.

Noua compactă Mazda va fi echipată standard cu jante de aliaj de 16 inchi, faruri LED cu spălător şi stopuri cu LED precum şi oglinzi exterioare în culoarea caroseriei, electrice, încălzite şi rabatabile automat, cu semnalizator integrat. Ştergătoarele sunt de acum poziţionate sub linia capotei, pentru a asigura vizibilitate maximă şoferului, au o acţionare mai amplă şi duzele de spălare parbriz încorporate în braţe.

Interiorul este gândit conform temei minimaliste „less is more”, iar accentul a fost pus pe confort, calitatea materialelor şi ergonomie desăvârşită. 

Modelul este echipat standard cu proiecţie laser pe parbriz şi un display central color de 8,8 inchi, acţionabil prin intermediul comenzilor de pe volan sau al centrului de comandă HMI de pe consola centrală. Sistemul de infotainment a fost regândit pentru a fi şi mai uşor de utilizat, mai intuitiv, şi include în premieră un manual digital al utilizatorului, care oferă explicaţii detaliate pentru orice avertisment pe care îl primeşte şoferul pe instrumentele de bord.

Mazda3 poate fi echipat în premieră cu sistemul de tracţiune integrală i-activ AWD evoluat. Acum i-activ AWD monitorizează aderenţa celor patru roţi în timp real şi asigură o stabilitate şi mai bună în orice moment. 

Noua Mazda3 prezintă mai multe premiere în ceea ce priveşte motorizările. Principala noutate este motorul Skyactiv-X pe benzină, care funcţionează dual cu aprindere prin compresie sau aprindere controlată cu scânteie. Mazda este primul constructor care aduce această inovaţie în producţia de serie. Motorul va produce 181 CP şi îmbină avantajele motoarelor clasice pe benzină şi diesel, fiind mai economic şi mai eficient, cu performanţe superioare motoarelor pe benzină anterioare.

Răspunsul motorului este mai rapid şi liniar, oferind cuplu mai mare la orice nivel de turaţii. Al doilea motor pe benzină disponibil este noua generaţie Skyactiv-G de 2l şi 122 CP. Ambele motorizări pe benzină beneficiază de dezactivarea cilindrilor şi vor fi asistate de un sistem nou Mild-Hybrid care captează energia rezultată din frânare, o stochează într-o baterie şi apoi alimentează diferiţi consumatori în momentul accelerării.

Doritorii au la dispoziţie şi o variantă de motorizare diesel Skyactiv-D de 1.8l şi 116 CP, economic, silenţios şi cu emisii reduse, care va asigura performanţe ridicate pentru noua generaţie Mazda3.

Noua Mazda3 poate fi deja comandată la orice dealer Mazda din România.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide