Mazda MX-30 a fost retrasă de pe piața din SUA. Mazda rămâne fără singurul său model electric pe piața din State

Autor: Ionuț Vîlciu 07 aug. 2023 Știri auto

Mazda retrage de la vânzare crossover-ul electric MX-30. Producătorul nipon rămâne fără singurul său model electric pe piața auto din Statele Unite.

În toamna anului 2019 făceam cunoștință cu Mazda MX-30, primul model complet electric al producătorului japonez. În forma sa inițială, mașina avea o autonomie declarată de aproximativ 200 de kilometri, deoarece baterie pe care o folosea nu avea o capacitate foarte mare, doar 35,5 kWh. Din acest motiv, mașina nu putea parcurge distanțe foarte lungi, iar dacă temperaturile scădeau, autonomia avea de suferit.

Tocmai din cauza faptului că mașina nu oferă autonomii foarte mari, Mazda a decis să retragă modelul, de altfel și singura sa mașină electrică din portofoliu, de pe piața din Statele Unite ale Americii.

Mazda MX-30 nu va mai fi vândută în Statele Unite

Potrivit Carscoops, Mazda MX-30 a fost retrasă la vânzare în America, deoarece marca a decis să-și concentreze eforturile de electrificare pe modelele CX-50 Hybrid, CX-90 PHEV și viitorul CX-70 PHEV. Chiar dacă acest lucru înseamnă că Mazda va rămâne fără un modele electric disponibil pe piața americană, lui MX-30 nu îi va fi simțită prea tare lipsa.

Compania a vândut un total de 16 MX-30 pe parcursul lunii iulie 2023. Acest lucru le-a împins vânzările până în prezent la 66 de unități. Vehiculul electric nu s-a descurcat mult mai bine anul trecut, deoarece Mazda a vândut doar 324 de unități în 2022.

MX-30 avea un preț de pornire de 34.110 dolari în America, fiind un model electric destul de accesibil. Cu toate acestea, autonomia de doar 161 km estimată de EPA nu a fost suficientă pentru a convinge clienții, mai ales că existau oferte precum Chevrolet Bolt, care oferă 417 km de autonomie electrică și are un preț de pornire de 26.500 de dolari.

Mazda MX-30 rămâne disponibilă pe piața din România, unde pornește de la 37.790 de euro cu TVA inclus. De asemenea, poate fi comandată și în versiunea R-EV, care folosește un motor rotativ pe post de generator, motor care va încărca bateria mașinii în timpul deplasării.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide