Mazda MX-30 se va lansa și într-o versiune mild-hybrid

Autor: Marius Vişan acum 8 luni Știri

În luna mai, Mazda a început să producă pentru piața din Europa crossoverul electric MX-30, dar modelul se va lansa pe piața internă din Japonia nu doar cu propulsie integrală electrică.

Compania a anunțat că SUV-ul compact MX-30 va debuta în Japonia în această toamnă cu un propulsor mild-hybrid denumit e-Skyactiv G. Noul venit în gamă combină motorul pe benzină aspirat natural Skyactiv-G 2.0 cu injecție directă cu sistemul mild-hybrid M Hybrid.

Datorită asistenței oferite de motorul electric și a bateriei, Mazda MX-30 mild-hybrid promite porniri de pe loc mai liniștite, precum și „senzație de conducere de înaltă calitate”, dar și o eficiență excelentă a combustibilului. Încă nu au fost dezvăluite mai multe specificații tehnice, dar ne putem aștepta la o configurație similară cu sistemul oferit pe Mazda3 și CX-30 în Europa.

Intră în Galeria Foto

La modelele menționate, Mazda oferă două sisteme hibride ușoare bazate pe unitatea de benzină de 2,0 litri cu patru cilindri care livrează 122 CP și, respectiv, 150 CP. Suntem înclinați să credem că modelul MX-30 e-Skyactiv G din Japonia va obține varianta mai puternică.

Fotografiile cu MX-30 mild-hybrid lansate de Mazda nu dezvăluie nicio schimbare vizibilă la exterior și la interior, singura excepție fiind ecusonul „e-Skyactiv G” de pe hayon. În ceea ce privește modelul electric MX-30, producătorul auto spune că este programat să înceapă vânzările din Japonia înainte de sfârșitul anului.

Modelul modelul electric Mazda MX-30 oferă o autonomie de aproximativ 200 km

Primul model electric de serie Mazda este disponibil pentru precomandă. Mazda MX-30 va ajunge la dealerii din Europa în a doua jumătate a anului 2020

Modelul oferă o autonomie de aproximativ 200 km, peste media zilnică de 48 km de condus a şoferului european. Platforma este o derivaţie a Skyactiv Vehicle Architecture introdusă odată cu Mazda 3 (de unde şi similitudinile cu CX-30), nefiind vorba de o platformă dedicată modelelor electrice. MX-30 are baterie Li-Ion cu o capacitate de 35,5 kWh şi alimentează un singur motor electric de 145 CP.

În interior, MX-30 dispune de un volan în trei spiţe, un sistem de infotainment cu ecran tactil, aşezat în partea de sus a tabloului de bord şi un ecran secundar tactil pentru controlarea funcţiilor de climatizare.

Mazda MX-30 are, în România, un preț de pornire de 33.490 de euro, ceea ce ar duce prețul final sub valoarea de 23.000 de euro prin cumularea cupoanelor oferite de Guvern prin programele Rabla și Rabla Plus.


Sursa foto: Carscoops.com


Comentarii
Inchide