Mazda RX-Vision GT3, rezervat doar fanilor jocului Gran Turismo Sport

Autor: ProMotor acum o lună Știri

Mazda RX-Vision GT3, cel mai sălbatic concept Mazda, este rezervat doar fanilor jocului Gran Turismo Sport. Dezvoltat în colaborare cu Polyphony Digital Inc., RX-Vision GT3 Concept este cea mai nouă mașină de curse virtuală Mazda din jocul Gran Turismo Sport pentru PlayStation 4.

Intră în Galeria FOTO

Bazat pe Mazda RX-Vision Concept, care a fost prezentată la Salonul Auto de la Tokyo din 2015, Mazda RX-Vision GT3 Concept este modificat în conformitate cu reglementările FIA GT3 pentru mașini de curse și respectă, de asemenea, reglementările proprii Gran Turismo Sport din categoria sa, Gr.3.

În timp ce cabina și ușile originale sunt menținute în conformitate cu reglementările GT3, fața și spatele au fost extinse iar bara de protecție a crescut în lățime. O grilă de aer generoasă pe capotă îmbunătățește atât aerodinamica, cât și răcirea zonei motorului, iar spoilerele din față și spate, alături de un diffuser în spate cresc forța de apăsare. În plus, atât garda la sol, cât și înălțimea totală a vehiculului au fost reduse pentru a optimiza performanțele aerodinamice.

Îndepărtarea materialelor grele și a pieselor interioare neesențiale a dus la reducerea greutății și la un centru de greutate mai scăzut. Echipat cu un motor rotativ de nouă generație Skyactiv-R cu 4 rotoare, 570 CP, montat în zona din față spre centru, conceptul beneficiază de o distribuție a greutății aproape ideală, de 48:52 (față-spate).

La fel ca în cazul tuturor vehiculelor Mazda, atenția deosebită acordată ergonomiei cabinei îi face viața mai ușoară pilotului în timpul cursei; de exemplu, volanul este proiectat special pentru o eficiență crescută în condiții de cursă.

Cei mai de succes jucători Gran Turismo Sport, în vârstă de peste 18 ani, care folosesc vehicule Mazda precum RX-Vision GT3 Concept vor avea ocazia să participe la Campionatul Gran Turismo certificat de FIA, care va avea loc în diferite locații din lume în sezonul 2020.

 Comentarii
Inchide