Mazda va aduce noul CX-80 și în Europa. Viitorul SUV va avea 7 locuri și va fi lansat în 2023

Autor: Ionuț Vîlciu 24 oct. 2022 Știri auto

Mazda are în plan lansarea unui SUV și mai mare. Aceasta se va numi CX-80 și va fi un model care va oferi șapte locuri.

Mazda țintește către clasa premium și o face deja cu SUV-ul CX-60. Acesta a ajuns să fie, exceptând Mazda MX-5, primul model Mazda cu motor amplasat longitudinal după o absență de ceva ani din Europa. Acum, producătorul japonez intră în clasa premium cu o configurație pe măsură.

Nu numai că CX-60 circulă pe o platformă bazată pe tracțiunea spate, dar este și prima Mazda care folosește o nouă familie de motoare pe benzină și diesel cu șase în linie completate de o configurație hibridă plug-in. CX-80 va moșteni, cel mai probabil, trenurile motopropulsoare și opțiunea de a alege între tracțiunea spate și tracțiune integrală legată, plus o transmisie automată cu opt trepte. La fel ca MX-5, SUV-ul de dimensiuni medii are ceva numit Kinematic Posture Control. Acest sistem diminuează ruliul prin aplicarea frânei pe roata interioară din spate în timpul virajului. CX-80 va fi fratele său mai mare, care va oferi și loc pentru încă doi pasageri.

Cât de mare va fi Mazda CX-80?

Mazda nu spune încă, dar noul CX-60 măsoară 4.740 milimetri în lungime și are un ampatament care măsoară 2.870 de milimetri. În configurația sa cea mai grea, care ar fi hibridul plug-in, CX-60 cântărește aproape 2.100 de kilograme. De aici putem trage concluzia că CX-80 va fi puțin mai greu ca urmare a extinderii caroseriei pentru a face posibilă montarea celui de-al treilea rând de scaune.

Astfel, CX-80 ar putea deveni un rival pentru modele consacrate precum Volvo XC90, Audi Q7 sau Mercedes-Benz GLE. Odată cu creșterea în lungime, va exista și o creștere a prețului. La momentul actual, un CX-60 are un preț de pornire de 46.440 de euro cu TVA inclus, așa că ne putem aștepta ca noul CX-80 să coste ceva mai mult.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide