Mazda VISION COUPE este cel mai frumos concept al anului

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Mazda VISION COUPE a câştigat premiul „Cel mai frumos model concept al anului” la cel de-a 33-a ediţie a Festival Automobile International. Ikue Maeda, directorul de design Mazda la nivel global, a acceptat premiul împreună cu echipa sa de designeri, la o ceremonie desfăşurată aseară în Paris.

Juriu, format din experţi în auto şi motor sport, precum şi arhitecţi şi designeri vestimentari renumiţi, a preferat VISION COUPE, model care a fost prezentat în Octombrie la Tokyo, în faţa altor nouă modele nominalizate pentru această distincţie: Audi Aicon, BMW i Vision Dynamics, Kia Proceed Concept, Lamborghini Terzo Millennio, Mercedes-Benz AMG GT Concept, Mercedes-AMG Project One, Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Nissan Vmotion şi Peugeot Instinct. Mazda a mai primit acelaşi premiul şi în urmă cu doi ani, pentru impresionantul concept RX-VISION.

Aşa cum sugerează numele VISION COUPE, la fel ca şi RX-VISION, întruchipează viziunea de design Mazda pentru următoarea generaţie de modele. Proporţiile modelului fluid, cu habitaclul poziţionat mai în spate, sunt specifice unui coupe clasic dar, în acelaşi timp, exprimă energia unei maşini sport performante.Comentarii
Inchide