Un McLaren F1 a fost vândut pentru o sumă record

Autor: Elena Luchian 18 aug. 2021 Știri auto

Un McLaren F1 unic în lume a fost vândut pentru o sumă record la Pebble Beach. Modelul personalizat face parte dintr-o serie exclusivistă.

GALERIE FOTO

Exemplarul unic în lume a fost vândut de casa de licitații Gooding & Company pentru suma fabuloasă de 20.465.000 de dolari. Americanii sperau ca licitația să ajungă la 15 milioane de dolari, dar rezultatul le-a întrecut așteptările. Acest F1 Devine astfel cea mai scumpă mașină vândută anul acesta la o licitație.

Doar 106 unități McLaren F1 omologate pentru drumurile publice au fost construite. Iar mașina din imagini este cea care poartă numărul 25 și vine cu șasiul numărul 029. Vehiculul a ieșit pe porțile uzinei în anul 1995. De atunci a parcurs doar 387 de kilometri. Astfel că nu este de mirare faptul că încă mai are anvelopele originale, Goodyear Eagle F1. S-au păstrat și accesoriile cu care a fost livrată mașina: un ceas TAG Heuer și un set de genți de călătorie. În preț intră manualul și carnetul de service.

Modelul a fost comandat, în anii ’90, de un client japonez colecționar de mașini speciale. A fost importat ulterior în Statele Unite ale Americii.

McLaren F1, vândut pentru sumă record, vopsit într-o nuanță unicat

Ce atrage atenția este vopseaua unicat folosită pentru caroserie. Este vorba despre Creighton Brown. Acesta este singurul exemplar care a primit această nuanță. La interior, se regăsește pielea în diverse nuanțe de maro.

Proiect susținut de Ron Dennis, mașina cu trei locuri este pusă în mișcare de un motor V12 de 6,1 litri de proveniență BMW. Unitatea dezvoltă 620 de cai putere și este cuplată la o transmisie manuală cu șase trepte. Sunt repere care făceau McLaren F1 un hypercar-simbol al anilor ’90. Cu o viteză maximă de 386 km/h, era cel mai rapid model al acelei perioade. În 1998, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai rapidă mașină de serie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide