Un mecanic auto este acuzat că a instalat un software spion pe maşina fostei iubite

Un mecanic auto este acuzat că a instalat un software spion pe maşina fostei iubite

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Un bărbat este acuzat că a instalat un program software în maşina fostei iubite, care i-a permis să urmărească unde se află vehiculul şi chiar să îl pornească sau oprească de la distanţă.

Bărbatul de 38 de ani din Hobart este de profesie mecanic auto şi a avut o relaţie de şase luni cu victima, potrivit Business Insider Australia. El a ajutat-o pe femeie să cumpere un Land Rover pe când erau împreună. Fără ca victima să ştie, mecanicul a instalat pe automobil software suplimentar.

După ce cei doi s-au despărţit, acuzatul a început să urmărească mişcările maşinii. Mai mult, anchetatorii au descoperit că bărbatul a instalat o aplicaţie spyware pe telefonul femeii, pentru care a plătit un abonament lunar.

Victima a descoperit accidental că este urmărită după ce şi-a pierdut telefonul. Nu se ştie exact cum a aflat acest lucru. „Am fost şocată şi m-am temut pentru viaţa mea când am descoperit că mă urmărea şi avea control asupra maşinii mele”, a declarat femeia.

Acest comportament este cunoscut sub numele de „cyberstalking”. Acesta presupune utilizarea Internetului sau a altor mijloace electronice pentru a urmări sau hărţui o persoană, un grup sau o organizaţie.

Sursă: Mediafax


Sursa foto: businessinsider.com/


Comentarii
Inchide